Мястото с най-голямо количество електроуреди е именно в кухнята. Там всяка домакиня развихря своите готварски умения, но рядко се замисля как може да бъде намалена употребата на ток с няколко хитринки.
Съдове по-мярка - трябва да си купувате такива съдове, че да отговарят по размери на самите ви котлони. Ако съдът е по-малък от котлона, то със сигурност ще изразходите повече енергия от необходимото.
Не забравяйте капаците - с поставянето на капак на тенджерата или тигана всеки път, то ястието ще става по-бързо и така ще намалее и консумацията на ток.
Размразяване - ако предварително сте си извадили това, което ще готвите, то по този начин пак пестим от консумацията на ток.
Никаква топла храна в хладилника - не слагайте топла храна в хладилника. По този начин хладилникът може да се развали, а и самата храна губи своите качества.
Микровълновата - тя е един от най-ефикасните и икономичните методи за приготвяне на храна. След употреба изключвайте от тока, по този начин спестявате от излишния ток от таймера.
Коментари