Gotvach.bg»Избрани Колекции»Как се Прави Пестил
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Пестил се прави, като плодовете /сините сливи/ се варят във вода, докато им се отделят люспите....

На Люси Евтимова е с добавка на брашно, а по-точно: Към 3 супени лъжици захар се прибавя 1 с. л. брашно, разбърква се до паста, така се да се задържа...

Пестилът е готов, щом започне да се отлепя от дъното на тавата, не е лепкав и е еластичен....

По време на сушенето отваряме периодично вратата на печката, за да се изпари водата при сушенето на пестила....

Разбира се, нищо не може да се сравни със сушения на слънце пестил, но фурната с вентилатор в случая е решение....

2

Изчистените и измити джанки се смачкват в дълбок съд и се варят на тих огън до превръщането им в каша, като непрекъснато се разбъркват....

За приготвянето на пестила се използват хубаво узрели плодове. Измиват се добре със студена вода....

2

Общо 35 броя сладки от това тесто :)))
Празничните сладки с пестил са чудни....
Рейтинг
4.8
Общо гласували: 4
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: