С кайма приготвяме много ястия. За да приготвим вкусни рецепти с кайма, не трябва да правим следните неща:
1. Не трябва да размразяваме каймата в микровълнова, защото микровълновата започва да готви горния ѝ слой;
2. Не трябва да замразяваме купената от магазина кайма, която е с тънък слой опаковка. Трябва да се сложи в дебела хартия или в алуминиево фолио, след това в дебела торбичка и най-накрая да се постави във фризера;
3. Никога не трябва да поставяме каймата в студена тавичка. Тя ще залепне на самата тава и ще придобие сив цвят;
4. Трябва да се изцеди излишната вода - когато пържим каймата, тя си пуска излишна вода и при продължително готвене тя започва да се изпарява. Именно тази вода можем да отстраним, защото при подготовката на даден сос не можем да преценим колко течност трябва да добавим;
5. Не трябва да се изплаква каймата преди готвене - това е така, защото ако изплакнем смляното месо преди готвене, това не премахва бактериите от повърхността му. А изплакването след термична обработка премахва вкуса.
Ако имате кайма под ръка, не се колебайте да опитате нашите вкусни предложения с кайма, а именно пълнени пиперки с кайма, вкусно руло с кайма, класическа мусака с кайма или любимите кюфтенца на фурна.
Коментари