Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Обезкостяване и пълнене на пъдпъдъци в седем лесни стъпки

Обезкостяване и пълнене на пъдпъдъци в седем лесни стъпки

Обезкостяването на пъдпъдък е близко до това на обезкостяване на птица, но поради малките размери е малко по-трудно. Преди да се пристъпи към самото обезкостяване, е необходимо да се сдобием с много остър нож, ножица и дъска.

Има няколко стъпки, през които се преминава, за да се обезкости пъдпъдъчето месо.

1. Краката се отрязват на около 4 сантиметра под ставите. Крилата също се отрязват;

2. Прави се разрез на гърба през месото и кожата;

3. Разтварят се краката и гръдната част;

4. Режейки надолу, се отстранява месото от скелета до гръдната кост;

5. С пръсти се издърпва гръдната кост от гърдите. Отделят се костите от краката и крилата. Месото се поръсва със сол и черен пипер на вкус;

6. Предварително е приготвена плънката, която ще ползваме. Тя се слага върху пъдпъдъка;

7. Плънката се обвива от месото и кожата, така че пъдпъдъкът да придобие първоначалния си вид.

При всичките стъпки трябва много да се внимава, за да не се разкъса месото. Също е важна и нашата безопасност, така че внимавайте да не се порежете с острия нож.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати