Салатата присъства на всяка трапеза. Без значение дали посрещаме гости или хапваме семейно, както и дали е обяд или вечеря, на масата винаги присъства някоя вкусна салата.
Ако искаме да разнообразим обичайните си варианти за салата или да изненадаме гостите си е добре да знаем отличните комбинации на продукти. С тях няма как да не блеснем с кулинарните си умения.
Ако искате да си приготвите салата с нашумялото напоследък авокадо, то е добре да знаете, че ще получите отличен вкус, ако го комбинирате с лук, бекон и орехи. Поднася се с изчистен дресинг от лимонов сок, най-добре току що изцеден.
За салата със скариди отново можете да си послужите с авокадо, като към тях прибавите лек запечен бекон и свеж червен лук.
За салата със сьомга ще са ви необходими аспержи, които сте бланширали, чери домати и моркови. За дресинг можем да заложим на сусамово масло с джинджифил.
Моцарелата все по-често присъства на нашата трапеза и както знаем е отлична в съчетание с домати. Освен тях към нея могат да се добавят маслини и пикантен салам.

Яйцата се съчетават отлично със сьомга, бадеми и зелен лук. За заливка можем да си приготвим сос винегрет с помощта на растителна мазнина, лимон и зелени подправки.
Синьото сирене е отлично за салати с целина, ябълка и запечени орехи.
Със синьо сирене се съчетава много добре и пилешкото, като към тях добавим червен лук и гъби.
Салата с пуешко месо можем да си приготвим, освен с пуешко филе, с орехи, гъби и изсушени червени боровинки.
С тофу също можем да забъркаме вкусна салата, като в нея сложим зелен лук, аспержи и гъби. За дресинг отново можем да заложим на сусамово олио с джинджифил.
Сиренето фета, се съчетава отлично с грозде, маслини и скариди, леко запържени с масло.
По-стандартно предложение, но също много вкусно е салатата с бекон, яйца, червен лук и домати.
Коментари