Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Съвети за перфектната салата

Съвети за перфектната салата

Едва ли има човек, който сяда на масата без салата. Те са идеалното допълнение към всяко едно ястие.

Най-често приготвяме салатите със зеленчуци. Те трябва да бъдат много добре измити.

За да бъде салата свежа и вкусна, то тя трябва да се приготви непосредствено преди сервирането ѝ.

Ако се наложи да престои, то тогава е добре да я покриете с влажна кърпа и да я оставите на хладно място.

Продуктите трябва да бъдат леко охладени.

Когато приготвяте салатата, най-добре е да работите с дървени или пластмасови прибори.

Задължително преди приготвянето дръжте продуктите в хладилник и разделени. Това ще избегне смесването на ароматите.

Избягвайте да мешате салатата. Всеки допир до въздуха разваля нейните вкусови качества.

Ако искате тя да бъде още по-вкусна - добавете сос. Може да си направите и домашен с кисело мляко, лук, магданоз.

Не прекалявайте с подправките, защото те също ще влошат вкуса на салатата. Разклатете добре, преди да смесите соса със салатата.

Избягвайте да слагате плодове. Смесването на плодови и зеленчукови сокове ще доведе до вкус на метал.

Когато приготвяте топлинно обработени салати, смесете с подправките най-рано 45 минути преди поднасянето им.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

2
50
40
30
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Тази статия още не е коментирана. Бъди първият, който ще остави коментар към нея:Анонимен