Когато готвите ориз и случайно той загори, не го изхвърляйте, сложете две филии хляб върху него за кратко и той ще поеме миризмата на загоряло. Когато сервирате, просто не докосвайте от ориза на дъното, така ще спасите поне половината, че даже и повече.
Засъхналия чипс или крекери пуснете за кратко в микровълновата, това спасява продуктите.

Лук и чесън запазвате за два месеца, като ги сложите в хартиена надупчена опаковка.
Краставиците издържат по-дълго, завити в целофан без достъп на въздух и съхранени в хладилник.
Целина и броколи, увийте ги във фолио и ги приберете в хладилника, запазват свежестта си за по-дълго време.
Яйцата удължават срока си на годност, ако ги намажете с олио и тогава ги приберете в хладилника, спуканото яйце намажете с олио и го сварете, белтъкът няма да изтече.
Когато съхранявате картофи през зимата, често се случва те да покълнат. Съхранявайте ги заедно със ябълки и това няма да се случи.
Краищата на засъхналия кашкавал, може да използвате за уплътняване на супи, като го пуснете вътре, когато се вари.

Останал е шоколад по дъното и стените на бурканчето, не го изхвърляйте - налейте топло прясно мляко и имате чудесна напитка за децата.
Майонезата от дъното на кутийката може да използвате за дресинг на салата, добавете малко оцет или лимонов сок, зехтин и подправки, разбийте с помощта на силиконова четка, за да оберете всичката останала майонеза.
Ако искате да съхраните бананите за по-дълго, увийте дръжките им в стреч фолио.
За да не се вкисва прясното мляко, добавете щипка сол в опаковката, щом я отворите.
Пожълтелия магданоз нарежете на ситно, смесете го със зехтин и го насипете във формички за лед, заледете и съхранявайте във фризера, имате чудесна подправка за ястия и супи.
Коментари