Всеки има своите предпочитания в храненето. Истината обаче е, че 99% от остатъците от храната, които изхвърляме, са много полезни, а ние с лекота ги захвърляме в коша за боклук.
Природата така е създала своите дарове, че обикновено външната обвивка на много плодове, зеленчуци и семена е най-наситена с витамини, минерали, фибри и съответно е най-хранителна. Но хранителната индустрия или я отделя механично /както при белия ориз/, или в крайна сметка ние сами вкъщи се лишаваме от нея.
Типичен пример за хранителен отпадък, на който можем да намерим много полезни приложения, са банановите кори, които са безценен източник на калций. Те разкрасяват кожата ни и избелват зъбите ни. Вижте в галерията горе кои са останалите храни, които сме свикнали да изхвърляме, а не трябва.
Коментари