PR ПубликацииДвор и ГрадинаКакво да сготвяКое за какво е полезноКулинарни НовиниКулинарни СъветиЛюбопитноПразнична ТрапезаХранене и Здраве
Кулинарни СъветиСлабо подсладени напитки
13 Юни
Ваня Благоева
Кулинарни СъветиХитрата домакиня: Важни съвети за тестените изделия
11 Юни
1
Ваня Благоева
Кулинарни СъветиС кои подправки може да заместите сос Уорчестър?
10 Юни
Петьо Любомиров
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Идеи за алтернатива на пуканките и семките пред телевизораПовечето хора са свикнали да свързват храненето с телевизията. Освен че вечеряме пред включен телевизор, когато седнем да гледаме филм или някоя програма, в ръка винаги трябва да имаме нещо за похапване – пуканки, семки, чипс и още куп нездравословни неща
09 Юни
Край на мазните бухти и понички или тайната на всяко тестоОмръзна ли ви от мазните бухти и понички - вижте тайната на всяко тесто. Не е достатъчно само доброто качество на брашното, маслото, яйцата и захарта за успешното изпълнение на рецептите. Технологични познания за тестото
09 Юни
С какво и кога да пийваме домашните плодови сокове?Плодовите сокове са полезно питие за хора от всички възрасти. За да се приемат с удоволствие през време на ядене, те трябва да се съчетават добре с поднесената храна. Например с яхнии, гювечи и други ястия от зеленчук не вървят плодови сокове
08 Юни
Най-съвременната кулинарна технология sous vide (във вакуум)Всеки може да сготви неустоима за небцето пържола с кулинарна технология sous vide, стига да познава добре нейните тънкости
07 Юни
Кулинарни грешки и правила при приготвянето на бульони и супиАко месото е залято с топла или кипяща вода, белтъчините по повърхността му веднага се пресичат и то запазва напълно хранителната си стойност, но бульонът става непълноценен и без вкус
07 Юни
Вредните съдове в кухнятаМоже да използвате кухненска хартия за печене при реактивни съдове и така да неутрализирате тяхната реактивност. Може да я използвате и за съхраняване на хранителни стоки и храни.
06 Юни
1
Как да приготвим най-правилно кафе?Най-ароматно е кафето, приготвено непосредствено след смилане на добре изпечените кафени зърна, които трябва да бъдат правилно съхранявани в плътно затворени съдове
06 Юни
Кулинарен учебник: Обработка и готвене на домашно птиче месоМесото на домашните птици е богато на вода, соли, белтъчини и витамини. Освен това то е много вкусно, лесносмилаемо и намира голямо приложение в диетичната и детската кухня.
04 Юни
Готвенето с масло е гаранция за вкусно ястиеМаслото е най-подходящата мазнина за приготвяне на ястия от птици, агнешко и телешко месо, за пюрета от зеленчуци и варива, за сотиране на зеленчуци и др.
04 Юни
Изненадващи приложения на солтаЗеленчуците увират бързо и запазват до голяма степен хранителната си стойност, когато се варят в подсолена вода.
03 Юни
Ето го и тайният трик за наистина вкусно сладкоРецепти за приготвянето на сладко можете да срещнете какви ли не, но е много важно да спазвате някои основни правила, за да може наистина сладкото Ви да се получи не само трайно, но и вкусно.
02 Юни
Няколко хитринки за яйцата, които трябва да знаетеЕдин от най-важните хранителни продукти са яйцата. Те намират приложение по различни начини при всяко ядене: закуска, обяд, вечеря. Затова е добре да знаете, че. . .
02 Юни
Кулинарен учебник: Топене на свинска масСланината, определена за стопяване на мас, се нарязва на не много галеми парчета, които се поставят в голям съд и се заливат със студена вода да киснат 1-2 денонощия.
02 Юни
Избрано
От категорията
Нашите категории рецепти
30 085
Основни рецепти
15 322
20 787
Други