Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Идеи за алтернатива на пуканките и семките пред телевизораИдеи за алтернатива на пуканките и семките пред телевизора
09 Юни
Повечето хора са свикнали да свързват храненето с телевизията. Освен че вечеряме пред включен телевизор, когато седнем да гледаме филм или някоя програма, в ръка винаги трябва да имаме нещо за похапване – пуканки, семки, чипс и още куп нездравословни неща
Край на мазните бухти и понички или тайната на всяко тестоКрай на мазните бухти и понички или тайната на всяко тесто
09 Юни
Омръзна ли ви от мазните бухти и понички - вижте тайната на всяко тесто. Не е достатъчно само доброто качество на брашното, маслото, яйцата и захарта за успешното изпълнение на рецептите. Технологични познания за тестото
С какво и кога да пийваме домашните плодови сокове?С какво и кога да пийваме домашните плодови сокове?
08 Юни
Плодовите сокове са полезно питие за хора от всички възрасти. За да се приемат с удоволствие през време на ядене, те трябва да се съчетават добре с поднесената храна. Например с яхнии, гювечи и други ястия от зеленчук не вървят плодови сокове
Най-съвременната кулинарна технология sous vide (във вакуум)Най-съвременната кулинарна технология sous vide (във вакуум)
07 Юни
Всеки може да сготви неустоима за небцето пържола с кулинарна технология sous vide, стига да познава добре нейните тънкости
Кулинарни грешки и правила при приготвянето на бульони и супиКулинарни грешки и правила при приготвянето на бульони и супи
07 Юни
Ако месото е залято с топла или кипяща вода, белтъчините по повърхността му веднага се пресичат и то запазва напълно хранителната си стойност, но бульонът става непълноценен и без вкус
Вредните съдове в кухнятаВредните съдове в кухнята
06 Юни
1
Може да използвате кухненска хартия за печене при реактивни съдове и така да неутрализирате тяхната реактивност. Може да я използвате и за съхраняване на хранителни стоки и храни.
Как да приготвим най-правилно кафе?Как да приготвим най-правилно кафе?
06 Юни
Най-ароматно е кафето, приготвено непосредствено след смилане на добре изпечените кафени зърна, които трябва да бъдат правилно съхранявани в плътно затворени съдове
Кулинарен учебник: Обработка и готвене на домашно птиче месоКулинарен учебник: Обработка и готвене на домашно птиче месо
04 Юни
Месото на домашните птици е богато на вода, соли, белтъчини и витамини. Освен това то е много вкусно, лесносмилаемо и намира голямо приложение в диетичната и детската кухня.
Готвенето с масло е гаранция за вкусно ястиеГотвенето с масло е гаранция за вкусно ястие
04 Юни
Маслото е най-подходящата мазнина за приготвяне на ястия от птици, агнешко и телешко месо, за пюрета от зеленчуци и варива, за сотиране на зеленчуци и др.
Изненадващи приложения на солтаИзненадващи приложения на солта
03 Юни
Зеленчуците увират бързо и запазват до голяма степен хранителната си стойност, когато се варят в подсолена вода.
Ето го и тайният трик за наистина вкусно сладкоЕто го и тайният трик за наистина вкусно сладко
02 Юни
Рецепти за приготвянето на сладко можете да срещнете какви ли не, но е много важно да спазвате някои основни правила, за да може наистина сладкото Ви да се получи не само трайно, но и вкусно.
Няколко хитринки за яйцата, които трябва да знаетеНяколко хитринки за яйцата, които трябва да знаете
02 Юни
Един от най-важните хранителни продукти са яйцата. Те намират приложение по различни начини при всяко ядене: закуска, обяд, вечеря. Затова е добре да знаете, че. . .
Кулинарен учебник: Топене на свинска масКулинарен учебник: Топене на свинска мас
02 Юни
Сланината, определена за стопяване на мас, се нарязва на не много галеми парчета, които се поставят в голям съд и се заливат със студена вода да киснат 1-2 денонощия.