Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Слабо подсладени напитки

Слабо подсладени напитки

Водка
Бамбукова правоъгълна дъска с дръжка - 39.5см-44%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Бамбукова правоъгълна дъска с дръжка - 39.5см
22.00 лв.
12.23 лв.

Към слабо подсладените напитки спадат водка, уиски, джин, ром, коняк, мастика и др.

Слабоподсладените напитки се консумират главно като аперитив.

При сервирането на водка, джин, уиски и мастика могат да се поднесат същите мезета, с които се сервират ракиите.

Вкусно мезе за мастика са ситно нарязаните пресни краставички, размесени с кисело мляко, а също така и сладоледа. Мезетата за тези напитки трябва да бъдат силно изстудени.

Вкусно мезе за ром и коняк се приготвя от 2-3 настъргани ябълки, смесени с 1 нарязан на дребно портокал, 1 кафена чашка скълцани орехови ядки, лимонов сок на вкус ипчелен мед.

Конякът може да се поднесе с бучка захар и парче лимон.

Арманяк

Ромът може да се поднесе с бишкоти, пасти, торти, кейк и др. При пиенето на ром и коняк не се правят кисели мезета. Ром може да се поднася с кафе или чай. Ромът и конякът, взети с чаша топъл чай, загряват организма и предпазват от простуда.

Почти всички споменати слабо подсладени напитки поотделно или в комбинация се употребяват при приготвянето на коктейли.

Слабо подсладените напитки се поднасят в чашите, с които се поднасят ракиите и силно подсладените напитки.

За мастиката се употребяват по-големи чаши, за да може да се разрежда с вода. За по-силното ѝ охлаждане в чашите се пускат парчета лед.

Общо взето, подсладените напитки, както и ракиите се поднасят със сравнително по-ниска температура.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest