Чаят е незаменима напитка при закуска, по време на работна почивка, семейни събирания и т.н. Така при приготвянето на вкусен чай също има трикове.
След закупуване е необходимо чаят да бъде добре съхранен. Съхранява се в хладно и сухо, без влага и външни миризми, пространство.
Най-големите врагове на чая са светлината, топлината, силните аромати и миризми. Препоръчително е да се купува по малко количество чай и по-често. Така ще се запази приятния аромат и мирис.
При сваряването на чай се използва чиста вода без хлор в порцеланов чайник.
За приготвянето на една чаша чай е необходима една чаена лъжица чай. Поставя се в чайника и се добавя хладка вода. Не правете грешка в гореща и вряла вода да добавите чая. Сварява се за не повече от 10-15 минути.
Постоянното сваряване разваля аромата му. Така че след сваряване го консумирайте в рамките на 30 минути. Свареният чай се съхранява при стайна температура.
За сваряване на безкофеинов чай листата на билките се варят, изцеждат се и се сваряват отново в чиста вода. По този начин кофеинът е 90 на сто по-малък.
Коментари