Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Кулинарен учебник: Как се варят месо и зеленчуци?Кулинарен учебник: Как се варят месо и зеленчуци?
17 Април
За да се получи силен бульон, наситен с хранителни вкусови вещества, нужно е продуктите (месо, кокали, риба или зеленчуци) да се поставят в студена вода и бавно да се загряват на котлона, а още по-добре е да се нарязват на малки парчета.
Кулинарен учебник: Приготвяне на сурови туршииКулинарен учебник: Приготвяне на сурови туршии
17 Април
Много домакини смятат, че осоляването на туршията с повече сол е гаранция за трайността ѝ. Те обаче не вземат предвид обстоятелството, че голямото количество сол забавя ферментацията.
Следвайте тези правила, след като омесите хляба!Следвайте тези правила, след като омесите хляба!
15 Април
Когато решим да си приготвим домашен хляб, обръщаме повече внимание на продуктите, омесването и втасването на тестото, но има няколко правила след тези процедури, които също заслужават нашето внимание.
Как да оправим пресечената майонеза?Как да оправим пресечената майонеза?
14 Април
3
При невнимателно разбиване, при употреба на олио с ниска температура (под 12 градуса), което често се случва зимно време, както и при пресищане с олио, майонезата се пресича.
Перфектно пържене на продукти!Перфектно пържене на продукти!
14 Април
Правилно изпърженият продукт е покрит с равномерна златиста корица, отличаваща се с особено приятни аромат и вкус, а вътрешността му е сочна и добре изпържена.
Защо всяко ястие е по-вкусно със сос?Защо всяко ястие е по-вкусно със сос?
14 Април
Сосовете са необходима съставна част почти на всички ястия. Те съдържат много видове ароматични вещества, затова спомагат както за повишаване качеството, вкуса и аромата на ястията, така и за разширяване на техния асортимент.
Кулинарен учебник: Как се прави перфектен кисел?Кулинарен учебник: Как се прави перфектен кисел?
14 Април
Киселите са лек, вкусен и ароматичен десерт, а много от тях са и с голямо съдържание на витамини, плодова захар и плодови киселини. Те се приготвят както от пресни или сушени плодове, така и от плодови сиропи, компоти, конфитюри и екстракти.
Теке макове - вкусните японски суши рулаТеке макове - вкусните японски суши рула
14 Април
За да се получат вкусни теке макове, се препоръчва да се обърне специално внимание на качеството и свежестта на рибата тон, от която те ще бъдат приготвени.
Всичко за компотите на едно мястоВсичко за компотите на едно място
14 Април
Обработката на пресните плодове е в зависимост от техния вид. След грижливо външно почистване и измиване в студена вода някои плодове като ябълки, круши, дюли, се обелват и се отстранява семенната им част, след което се нарязват на еднакви резени
Кулинарен учебник: Печене на тестени изделияКулинарен учебник: Печене на тестени изделия
14 Април
1
Една от предпоставките за получаването на висококачествени тестени изделия е навременното им и правилно изпичане. Приготвените в заведенията за обществено хранене тестени изделия се пекат във фурни на печки с твърдо и течно гориво
Кулинарен учебник: Правилно варене на рибаКулинарен учебник: Правилно варене на риба
14 Април
Много удобни съдове за варене на риба са специалните за целта дълги тенджери с решетка, която има дръжки встрани. Така рибата се изважда леко то водата, без да се разкъсва.
Кулинарен учебник: Приготвяне на плодови и млечни желетаКулинарен учебник: Приготвяне на плодови и млечни желета
14 Април
Желетата биват плодови и млечни. Плодовите желета се приготвят от плодови сокове, плодови отвари, бяло вино, захар, есенция, ликьор, желатин и лимонена киселина. Млечните желета се приготвят от прясно или кисело мляко, захар, желатин
Получете повече от цитрусите!Получете повече от цитрусите!
13 Април
2
Как да обелим и разделим на резени цитрусов плод? Цитрусовите резени изглеждат много красиви в ястия и салати, когато са обелени и изчистени от бялата ципа. Техниката не е сложна и бързо се научава.