PR ПубликацииДвор и ГрадинаКакво да сготвяКое за какво е полезноКулинарни НовиниКулинарни СъветиЛюбопитноПразнична ТрапезаХранене и Здраве
Кулинарни СъветиКак да различавате агнешко от овче месо?
17 Април
Ирина Андреева Jolie
Кулинарни СъветиТоп 5 съвети, за да готвите по-здравословно
17 Април
Валентин Миранов
Кулинарни СъветиКулинарен учебник: Приготвяне на домашно сладко
17 Април
Валентин Миранов
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Кулинарен учебник: Как се варят месо и зеленчуци?За да се получи силен бульон, наситен с хранителни вкусови вещества, нужно е продуктите (месо, кокали, риба или зеленчуци) да се поставят в студена вода и бавно да се загряват на котлона, а още по-добре е да се нарязват на малки парчета.
17 Април
Кулинарен учебник: Приготвяне на сурови туршииМного домакини смятат, че осоляването на туршията с повече сол е гаранция за трайността ѝ. Те обаче не вземат предвид обстоятелството, че голямото количество сол забавя ферментацията.
17 Април
Следвайте тези правила, след като омесите хляба!Когато решим да си приготвим домашен хляб, обръщаме повече внимание на продуктите, омесването и втасването на тестото, но има няколко правила след тези процедури, които също заслужават нашето внимание.
15 Април
Как да оправим пресечената майонеза?При невнимателно разбиване, при употреба на олио с ниска температура (под 12 градуса), което често се случва зимно време, както и при пресищане с олио, майонезата се пресича.
14 Април
3
Перфектно пържене на продукти!Правилно изпърженият продукт е покрит с равномерна златиста корица, отличаваща се с особено приятни аромат и вкус, а вътрешността му е сочна и добре изпържена.
14 Април
Защо всяко ястие е по-вкусно със сос?Сосовете са необходима съставна част почти на всички ястия. Те съдържат много видове ароматични вещества, затова спомагат както за повишаване качеството, вкуса и аромата на ястията, така и за разширяване на техния асортимент.
14 Април
Кулинарен учебник: Как се прави перфектен кисел?Киселите са лек, вкусен и ароматичен десерт, а много от тях са и с голямо съдържание на витамини, плодова захар и плодови киселини. Те се приготвят както от пресни или сушени плодове, така и от плодови сиропи, компоти, конфитюри и екстракти.
14 Април
Теке макове - вкусните японски суши рулаЗа да се получат вкусни теке макове, се препоръчва да се обърне специално внимание на качеството и свежестта на рибата тон, от която те ще бъдат приготвени.
14 Април
Всичко за компотите на едно мястоОбработката на пресните плодове е в зависимост от техния вид. След грижливо външно почистване и измиване в студена вода някои плодове като ябълки, круши, дюли, се обелват и се отстранява семенната им част, след което се нарязват на еднакви резени
14 Април
Кулинарен учебник: Печене на тестени изделияЕдна от предпоставките за получаването на висококачествени тестени изделия е навременното им и правилно изпичане. Приготвените в заведенията за обществено хранене тестени изделия се пекат във фурни на печки с твърдо и течно гориво
14 Април
1
Кулинарен учебник: Правилно варене на рибаМного удобни съдове за варене на риба са специалните за целта дълги тенджери с решетка, която има дръжки встрани. Така рибата се изважда леко то водата, без да се разкъсва.
14 Април
Кулинарен учебник: Приготвяне на плодови и млечни желетаЖелетата биват плодови и млечни. Плодовите желета се приготвят от плодови сокове, плодови отвари, бяло вино, захар, есенция, ликьор, желатин и лимонена киселина. Млечните желета се приготвят от прясно или кисело мляко, захар, желатин
14 Април
Получете повече от цитрусите!Как да обелим и разделим на резени цитрусов плод? Цитрусовите резени изглеждат много красиви в ястия и салати, когато са обелени и изчистени от бялата ципа. Техниката не е сложна и бързо се научава.
13 Април
2
Избрано
От категорията
Нашите категории рецепти
30 085
Основни рецепти
15 322
20 787
Други