PR ПубликацииДвор и ГрадинаКакво да сготвяКое за какво е полезноКулинарни НовиниКулинарни СъветиЛюбопитноПразнична ТрапезаХранене и Здраве
Кулинарни СъветиТрите начина за предаване на топлината към храната
06 Април
Ирина Андреева Jolie
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Качественото брашно е основата на хубавия хлябДоскоро в България се използваше предимно брашно тип 500, но с новите тенденции за здравословно хранене по магазините започнаха да се предлагат различни видове брашна.
04 Април
Хитрата домакиня ви съветваСигурно на много от вас се е случвало, когато чупите яйца за омлет или за разбиване, да попадне някоя черупка в купата или тигана. Досадна ситуация, която може лесно да избегнете с малки кулинарни хитрости
03 Април
Правила при приготвянето на бебешка и детска храна вкъщиЕдно от основните правила преди започване на приготвянето на храната е отличната хигиена - добре измити ръце с топла вода и дезинфектант. Важно е това да се прави, когато се докосва храната в суров вид
29 Март
Ето как да не убивате витамините в броколите при готвенеСпоред проучванията обаче, ако сварим броколите във вода, се губят минералното съдържание и витамините. Затова се препоръчва да ги приготвим на пара
28 Март
1
Внимание! Яжте консервите си навреме - могат да ви отровятЗалежалите консерви губят част от хранителните си качества и представляват опасност от натравяне. Когато отворим консерва, трябва да се консумира в най-кратък срок.
28 Март
Кулинарно приложение на какаово маслоКакаовото масло се извлича от какаовото дърво, широко разпространено в Централна Америка, Мексико и екваториалните области на Африка. Кулинарно приложение на какаово масло
27 Март
Основни правила при приготвянето на кремовеКогато приготвяте кремове без желатин, имайте предвид, че те трябва да се консумират по-бързо, тъй като не са толкова трайни.
26 Март
Кулинарни хитринки: Как да сварим яйце с жълтъка навън?Ето една много интересна идея по случай наближаващите великденски празници. Яйцата са неизменна част от този празник и са първото и най-важно нещо, което присъства на всяка трапеза.
21 Март
2
Как да бланшираме спанак?Ако сте бланширали спанака с цел замразяването му, трябва, след като сте го оставили да се отцеди добре, да го пакетирате с найлонови пликчета, да ги притиснете добре с ръце, така че да избяга въздухът и да ги подредите във фризера си
16 Март
1
Съвети при готвене без мазнинаВсеки знае, че прекалената консумация на мазнини се отразява пагубно както на фигурата, така и на здравословното състояние.
15 Март
1
Тайните на сръбската скараВреме е да разбулим тайните по приготвянето на някои от най-известните сръбски месни деликатеси, приготвяни на скара.
13 Март
4
Какво трябва да знае всяка домакиня за готвенето на риба?Ако приготвяте рибата на чорба или на супа, трябва да я пуснете във вряща подсолена вода. Добре е да я сложите в марля, за да можете после лесно да премахнете костите.
12 Март
Гомашио - същност и кулинарна употребаСолта е една от най-интересните и полезни подправки. Не същесвтвува физиологична функция в живия организъм, която да не зависи от естествената сол в природата.
12 Март
Избрано
От категорията
Нашите категории рецепти
30 085
Основни рецепти
15 322
20 787
Други