Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Качественото брашно е основата на хубавия хлябКачественото брашно е основата на хубавия хляб
04 Април
Доскоро в България се използваше предимно брашно тип 500, но с новите тенденции за здравословно хранене по магазините започнаха да се предлагат различни видове брашна.
Хитрата домакиня ви съветваХитрата домакиня ви съветва
03 Април
Сигурно на много от вас се е случвало, когато чупите яйца за омлет или за разбиване, да попадне някоя черупка в купата или тигана. Досадна ситуация, която може лесно да избегнете с малки кулинарни хитрости
Правила при приготвянето на бебешка и детска храна вкъщиПравила при приготвянето на бебешка и детска храна вкъщи
29 Март
Едно от основните правила преди започване на приготвянето на храната е отличната хигиена - добре измити ръце с топла вода и дезинфектант. Важно е това да се прави, когато се докосва храната в суров вид
Ето как да не убивате витамините в броколите при готвенеЕто как да не убивате витамините в броколите при готвене
28 Март
1
Според проучванията обаче, ако сварим броколите във вода, се губят минералното съдържание и витамините. Затова се препоръчва да ги приготвим на пара
Внимание! Яжте консервите си навреме - могат да ви отровятВнимание! Яжте консервите си навреме - могат да ви отровят
28 Март
Залежалите консерви губят част от хранителните си качества и представляват опасност от натравяне. Когато отворим консерва, трябва да се консумира в най-кратък срок.
Кулинарно приложение на какаово маслоКулинарно приложение на какаово масло
27 Март
Какаовото масло се извлича от какаовото дърво, широко разпространено в Централна Америка, Мексико и екваториалните области на Африка. Кулинарно приложение на какаово масло
Основни правила при приготвянето на кремовеОсновни правила при приготвянето на кремове
26 Март
Когато приготвяте кремове без желатин, имайте предвид, че те трябва да се консумират по-бързо, тъй като не са толкова трайни.
Кулинарни хитринки: Как да сварим яйце с жълтъка навън?Кулинарни хитринки: Как да сварим яйце с жълтъка навън?
21 Март
2
Ето една много интересна идея по случай наближаващите великденски празници. Яйцата са неизменна част от този празник и са първото и най-важно нещо, което присъства на всяка трапеза.
Как да бланшираме спанак?Как да бланшираме спанак?
16 Март
1
Ако сте бланширали спанака с цел замразяването му, трябва, след като сте го оставили да се отцеди добре, да го пакетирате с найлонови пликчета, да ги притиснете добре с ръце, така че да избяга въздухът и да ги подредите във фризера си
Съвети при готвене без мазнинаСъвети при готвене без мазнина
15 Март
1
Всеки знае, че прекалената консумация на мазнини се отразява пагубно както на фигурата, така и на здравословното състояние.
Тайните на сръбската скараТайните на сръбската скара
13 Март
4
Време е да разбулим тайните по приготвянето на някои от най-известните сръбски месни деликатеси, приготвяни на скара.
Какво трябва да знае всяка домакиня за готвенето на риба?Какво трябва да знае всяка домакиня за готвенето на риба?
12 Март
Ако приготвяте рибата на чорба или на супа, трябва да я пуснете във вряща подсолена вода. Добре е да я сложите в марля, за да можете после лесно да премахнете костите.
Гомашио - същност и кулинарна употребаГомашио - същност и кулинарна употреба
12 Март
Солта е една от най-интересните и полезни подправки. Не същесвтвува физиологична функция в живия организъм, която да не зависи от естествената сол в природата.