Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Основни правила при приготвянето на кремове

Основни правила при приготвянето на кремове

Крем

Макар кремовете да спадат към сравнително лесните за приготвяне десерти и да не изискват много време и усилия, дори и при тях често се допускат грешки. А има кремове, които за които трябва не само търпение, но и истинско творчество.

Независимо дали приготвяте крем за непосредствена консумация или с цел използването му за торти или други сладкиши, е добре да се запознаете с някои основни правила, за да може кремът да се получи вкусен и пухкав. Ето какво е важно да знаете:

- Когато приготвяте кремове без желатин, имайте предвид, че те трябва да се консумират по-бързо, тъй като не са толкова трайни. С течение на времето не само че променят формата си, но и вкусовите си качества;

- Вероятно най-важното правило при приготвянето на кремове, независимо какви продукти попадат в тях е, че всички съставки трябва да са с еднаква температура, най-добре стайна;

Крем с Мляко

- Когато разбивате маслени кремове използвайте миксер, а не тел. Ако се случи масленият крем да се пресече, пробвайте да затоплите леко котлона и така да го разбивате;

- В някои рецепти яйцата в кремовете се слагат цели, а в други белтъкът се отделя от жълтъка. Не си мислете, че е вярна само едната технология. В някои случаи е по-добре да разбиете жълтъците и белтъците поотделно със захарта, а в други можете да сложите целите яйца и да разбърквате всичко заедно. Просто следвайте стриктно указанията на рецептата;

- При приготвянето на ванилови кремове е добре да прибавяте разбитите на сняг белтъци към вече готовия крем. Така той става по-пухкав и ефирен;

- Не си мислете, че за да стане кремът хубав, трябва да слагате прекалено много захар. Така може дори да се стигне до нагарчането му;

Крем с Грис

- Когато приготвяте маслени кремове обикновено се използват само сурови яйца. Това означава, че трябва да ги купувате само от сигурен източник и да ги преглеждате преди да ги сложите в крема. Освен че яйцата не трябва да имат неприятна миризма, е важно и жълтъкът и белтъкът да са отделени, а не смесени, при счупването на яйцето.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest