Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Кои са най-големите възможни гафове в кухнята

Кои са най-големите възможни гафове в кухнята

Антония Р.Антония Р.
Джедай
1k1
Домакиня

За да си приготвим вкусна храна вкъщи, се изисква много търпение и най-вече свободно време. Повечето дами обаче работят и бързат, когато готвят, заради което често допускат големи гафове.

Проучване на foodpanda извади най-честите грешки на жените по време на готвене и ги подреди в класация.

Захар вместо сол

Повечето жени бъркат захарта със солта, докато готвят заради еднородния вид и еднаквия цвят на двете подправки. Най-неприятното при тази грешка е, че за нея се разбира, едва когато опитате ястието т.е. то е вече сготвено и изпечено. Дамите в проучването казват, че често вместо захар прибавят сол в кафето.

Захар

На повечето хора им помагат различните съдове, в които съхраняват подправките. Например червена за захарта и синя за солта.

Чили вместо кетчуп

Кетчупът и чилито също се бъркат заради почти еднаквия цвят на сосовете. Домакините казват, че не рядко се е случвало в бързината да подлютят някое ястие, сипвайки чили вместо кетчуп.

За хората, които не обичат люто, ястието няма никак да е вкусно, но още по-неприятно става, когато човекът, хапнал чили, е алергичен към лютото.

Различните съдове за съхранение могат да помогнат и в този случай.

Забравяне на тигана с мазнина

Загоряло

Жените, които често приготвят храната си у дома, неведнъж са забравяли тигана с мазнина върху нагорещения котлон.

Идвайки си от работа, дамите веднага включват котлона и поставят мазнина в него с цел да спестят време. Случва се обаче междувременно някой да се обади по телефона или съсед да ги потърси у дома.

Така често тигана с горещата мазнина остава забравен. Макар че първата ви реакция ще е да полеете с вода тигана, не го правете, защото така ще си докарате ремонт на цялата кухня.

Махнете тигана, едва когато го захлупите и изчакайте мазнината да изстине, преди да пуснете водата.

Най-важният съвет е, когато котвите да не вършите няколко неща едновременно, особено когато сте начинаещ готвач. Така че забравете телефона или друго, което ви разсейва, докато приготвяте ястието.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
51
44
30
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Ваня Благоева
Ваня Благоева
Хаха сложих на боба зяхар вместо сол :Д
19.01.2016 11:58
1
Добринка Петкова
Добринка Петкова
Сол в кафето ,дъщерята ми го сервира-е няма по-гадно нещо от това.А аз , веднъж сложих на мусаката канела,вместо червен пипер и определено ми хареса.
19.01.2016 10:57
Марина
Марина
На мен ми се е случвало да соля ястията в место със сол със сода...интересно как не бухнаха :D
19.01.2016 10:34
1
Пламенова Кристин
Пламенова Кристин
Сол в кафето - класика :D
19.01.2016 05:47
Иси
Иси
Така е веднъж и на мен ми се случи, забравих сгорещеното олио в тигана беше ужас :-D
18.01.2016 23:22
Ирина Андреева Jolie
Ирина Андреева Jolie
Аз често си мисля,че съм пуснала котлона или фурната,а си оказва че не съм и обратното-доста пъти в бързината чак след 30 мин забелязвам,че е още включен котлона.За захарта и солта ище не ми се е случвало,но не се знае за в бъдеще :)
18.01.2016 09:37
Наталиа Петрова
Наталиа Петрова
Забавна статия, но понякога просто няма как да се отдадеш само на готвенето.
18.01.2016 08:44