Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Какво да сготвим с кашкавалена извара

Какво да сготвим с кашкавалена извара

Албена АтанасоваАлбена Атанасова
Мастър Шеф
15082386
Извара - ползи от редовната ѝ консумация

Ако имате кашкавалена извара в хладилника си и се чудите какво да правите с нея, освен да я намажете върху препечен хляб, не се притеснявайте! Изварата е невероятно универсална съставка, която може да се използва в различни ястия, за да добави кремообразност, протеини и възхитителен вкус.

Нека разгледаме някои креативни и вкусни рецепти, за да извлечете максимума от кашкавалената извара.

Пълнени гъби с кашкавалена извара

Превърнете изварата си във вкусна плънка за гъби. Просто смесете извара с нарязан спанак, чесън, настърган пармезан и щипка сол и черен пипер. Издълбайте гъбите или напълнете гъби портобело с тази смес и ги запечете до златисто кафяво. Тези пълнени гъби със сирене са фантастично предястие или гарнитура.

Кремообразен сос за паста с извара

Надстройте пастата с кремообразен сос от извара. Смесете извара с малко мляко, чесън и любимите си билки и подправки. Загрейте внимателно този сос и го разбъркайте с варени тестени изделия за богато и задоволително ястие. Добавете малко сотирани зеленчуци или печено пиле за допълнителен вкус.

Омлет с кашкавалена извара

Идеи с кашкавалена извара

Започнете деня си правилно с богат на протеини омлет с кашкавалена извара. Разбийте яйцата, след това добавете изварата, нарязаните на кубчета чушки, лука и натрошеното сирене чедър. Гответе, докато омлетът стегне, и имате готова обилна закуска с извара за минути.

Зеленчукова запеканка с кашкавалена извара

Създайте зеленчукова запеканка за душата, като наслоите извара със сотирани зеленчуци като тиквички, чушки и спанак. Отгоре го поръсете с галета и изпечете до шупли и златисто. Това ястие е чудесен начин да добавите още зеленчуци към диетата си.

Десерти с извара

Какво да сготвим с кашкавалена извара

Да, изварата може да се използва дори в сладкиши! Смесете извара с мед, екстракт от ванилия и щипка канела за кремообразен и здравословен десерт. Можете също така да го използвате като пълнеж за блини или палачинки, добавяйки богат и плътен вкус на сирене към десерта.

Пълнени чушки с кашкавалена извара

Издълбаните чушки са перфектен съд за пълнеж от кашкавалена извара. Смесете извара със сварена киноа, нарязани на кубчета домати и билки. Напълнете чушките с тази смес, отгоре поръсете със сирене моцарела и печете, докато чушките омекнат и сиренето стане мехурче.

Смутита с кашкавалена извара

За пълно с протеини и кремообразно смути, смесете извара с любимите си плодове, малко мед или кленов сироп и шепа спанак или зеле. Изварата добавя копринена текстура и придава много протеини, което прави сутрешното ви смути още по-засищащо.

Дресинг за салата с извара

Какво да сготвим с кашкавалена извара

Разбийте заедно извара, лимонов сок, зехтин, чесън и избрани от вас билки, за да създадете остър и кремообразен дресинг за салата. Това е по-здравословна алтернатива на традиционните кремообразни дресинги и добавя възхитителен привкус на сирене към вашите салати.

В заключение, не оставяйте изварата ви да отлежи в хладилника. С тези креативни рецепти с кашкавалена извара можете да превърнете тази наслада в универсална съставка, която издига ястията ви от закуска до вечеря и дори десерт. Експериментирайте с тези идеи, за да откриете новото си любимо ястие с извара! Насладете се на вашите кулинарни приключения!

Вижте още:

- Как правилно да ядем извара и как да я комбинираме;

- Доказани ползи от изварата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest