Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Кулинарна обиколка из уличната храна на КитайКулинарна обиколка из уличната храна на Китай
18 Юни
Китайската култура е изключително богата на традиции по отношение на храненето. Много от практиките и похватите крият своите корени от древността.
Кулинарните традиции в ПарагвайКулинарните традиции в Парагвай
16 Юни
Кулинарните традиции в Парагвай следват определена последователност в сервирането на ястията – пудинг, пържени ястия, сладък хляб и др.
Към кои храни да добавяме див лук?Към кои храни да добавяме див лук?
16 Юни
Използваемите части на дивия лук в кулинарията са стръковете и най-вече листата на растението.
Как да си приготвим камбалаКак да си приготвим камбала
15 Юни
За да се насладите на ценните качества на камбалата, най-добре я пригответе на грил, скара, в тиган или на фурна.
Няколко хитринки как да накълцаме лук на ситноНяколко хитринки как да накълцаме лук на ситно
14 Юни
1
Разрязвате лука на две части и всяка половина на кубчета. Много е важно да не отрязвате предварително мустачките на зеленчука, защото това ще активизира лютите изпарения
Видове блатове за тортаВидове блатове за торта
09 Юни
Тортите могат да бъдат сладки или солени, сметанови или шоколадови, плодови или зеленчукови и какви ли още не, но по отношение на блатовете им те се разграничават на няколко вида. Ето най-известните и популярни блатове за торти
Най-популярните ароматни сосовеНай-популярните ароматни сосове
09 Юни
Любителите на изискана кухня ще се съгласят, че колкото и добре да е овкусено дадено ястие, няма нищо по-хубаво от един ароматен сос, поднесен към него.
Украса за сладкиши с изомалтУкраса за сладкиши с изомалт
05 Юни
Изомалтът се използва изключително много в сладкарството и то за украсата на торти, сладкиши, сладки, бисквити и др.
Технологията на пастьоризиранеТехнологията на пастьоризиране
05 Юни
Методът на пастьоризация е измислен през далечната 1862 г от Луи Пастьор и Клод Бернар, които са изследвали процесите на ферментация.
Вкусни десерти от полската кухняВкусни десерти от полската кухня
03 Юни
Любими полски десерти са рулата с пълнеж от макови семена или сушени плодове и ядки; мазурек (десерт на слоеве), подобният на чийзкейк серник, който се приготвя с извара.
Каква улична храна може да хапнете в Португалия?Каква улична храна може да хапнете в Португалия?
02 Юни
Всеки регион в Португалия има свои традиционни ястия, приготвени с различни видове месо и морски дарове. Основа за приготвяне на ястия и напитки тук са доматите, лукът, чесънът, маслините, зехтинът и т. н.
Видове шпатули и тяхното предназначениеВидове шпатули и тяхното предназначение
02 Юни
По-голяма част от шпатулите се използват за разбъркването на ястията, които приготвяме, като тези, които са със заоблена форма и леко вдлъбнати, могат да бъдат използвани дори и вместо голяма лъжица или черпак.
Как да си приготвим мек хлябКак да си приготвим мек хляб
01 Юни
2
Дори и онези от нас, които спазват някаква диета и са изключили хляба и хлебните изделия от менюто си, веднага биха размислили, ако усетят аромата на прясно изпечен хляб.