PR ПубликацииДвор и ГрадинаКакво да сготвяКое за какво е полезноКулинарни НовиниКулинарни СъветиЛюбопитноПразнична ТрапезаХранене и Здраве
Кулинарни СъветиСъвети при избор на тирбушон
20 Юни
Пламена M.
Кулинарни СъветиСъвети при приготвянето на месни бульони
19 Юни
Надежда Недева
Кулинарни СъветиКулинарните традиции в Перу
18 Юни
Елица Христова
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Кулинарна обиколка из уличната храна на КитайКитайската култура е изключително богата на традиции по отношение на храненето. Много от практиките и похватите крият своите корени от древността.
18 Юни
Кулинарните традиции в ПарагвайКулинарните традиции в Парагвай следват определена последователност в сервирането на ястията – пудинг, пържени ястия, сладък хляб и др.
16 Юни
Към кои храни да добавяме див лук?Използваемите части на дивия лук в кулинарията са стръковете и най-вече листата на растението.
16 Юни
Как да си приготвим камбалаЗа да се насладите на ценните качества на камбалата, най-добре я пригответе на грил, скара, в тиган или на фурна.
15 Юни
Няколко хитринки как да накълцаме лук на ситноРазрязвате лука на две части и всяка половина на кубчета. Много е важно да не отрязвате предварително мустачките на зеленчука, защото това ще активизира лютите изпарения
14 Юни
1
Видове блатове за тортаТортите могат да бъдат сладки или солени, сметанови или шоколадови, плодови или зеленчукови и какви ли още не, но по отношение на блатовете им те се разграничават на няколко вида. Ето най-известните и популярни блатове за торти
09 Юни
Най-популярните ароматни сосовеЛюбителите на изискана кухня ще се съгласят, че колкото и добре да е овкусено дадено ястие, няма нищо по-хубаво от един ароматен сос, поднесен към него.
09 Юни
Украса за сладкиши с изомалтИзомалтът се използва изключително много в сладкарството и то за украсата на торти, сладкиши, сладки, бисквити и др.
05 Юни
Технологията на пастьоризиранеМетодът на пастьоризация е измислен през далечната 1862 г от Луи Пастьор и Клод Бернар, които са изследвали процесите на ферментация.
05 Юни
Вкусни десерти от полската кухняЛюбими полски десерти са рулата с пълнеж от макови семена или сушени плодове и ядки; мазурек (десерт на слоеве), подобният на чийзкейк серник, който се приготвя с извара.
03 Юни
Каква улична храна може да хапнете в Португалия?Всеки регион в Португалия има свои традиционни ястия, приготвени с различни видове месо и морски дарове. Основа за приготвяне на ястия и напитки тук са доматите, лукът, чесънът, маслините, зехтинът и т. н.
02 Юни
Видове шпатули и тяхното предназначениеПо-голяма част от шпатулите се използват за разбъркването на ястията, които приготвяме, като тези, които са със заоблена форма и леко вдлъбнати, могат да бъдат използвани дори и вместо голяма лъжица или черпак.
02 Юни
Как да си приготвим мек хлябДори и онези от нас, които спазват някаква диета и са изключили хляба и хлебните изделия от менюто си, веднага биха размислили, ако усетят аромата на прясно изпечен хляб.
01 Юни
2
Избрано
От категорията
Нашите категории рецепти
30 085
Основни рецепти
15 321
20 785
Други