Ястията, панирани с корфлейкс, имат далеч по-атрактивен вид и вкус отколкото продуктите, изпържени по традиционен начин. С корфлейкс могат да се пържат или пекат както солени, така и сладки ястия.
Има определени тънкости при работата с хрупкавия царевичен продукт, спазването на които ще направи приготвената от вас храна неустоима.
Като начало е добре корнфлейксът да бъде натрошен в хаванче или блендер. Продуктите се овалват с царевичния чипс непосредствено преди потапянето им в мазнина. Например за панирането на пилешки хапки е необходимо парчетата да бъдат последователно потопени в яйца, галета, пак яйца и накрая добре да се овалят в корнфлейкс чрез притискане.
Някои рецепти препоръчват и добавянето на сусам към натрошения корнфлейкс. Други пък съветват към натрошения в хаванче корнфлейкс да се добавя галета, брашно и яйца, за да се получи по-плътна панировка.
Важно условие за ястията, приготвени с корнфлейкс, е високата температура на мазнината, в която ще се пържат. Преди панировка, месата трябва да са престояли достатъчно време в марината.
Продуктите се пържат докато не се образува златиста коричка, а след изваждане се отцеждат върху кухненска хартия, за да се отстрани излишната мазнина.
С корнфлейкс може да се панират пилешко и свинско месо, но и риба. Към нея може да се поднесе сос, приготвен от счукан чесън, лимонов сок, балсамико, зехтин и копър по желание.
Топените сиренца също са много подходящ за паниране с корнфлекс продукт. Тънкостта при тях е, че преди да бъдат оваляни в намачкания царевичен чипс, сиренцата трябва да се потопят първо във вода, а после в брашно и яйце.
С корнфлейкс могат да се панират и карфиол или броколи. Преди пържене зеленчуците трябва да се бланшират в подсолена вода за 2-3 минути, след което се отцеждат, осоляват и потапят в брашно, яйце и натрошен корнфлейкс.
Коментари