Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Новини»Да приготвим пухкави бутчета по случай Деня на пърженото пиле!

Да приготвим пухкави бутчета по случай Деня на пърженото пиле!

редакция:
Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
97516
Да приготвим пухкави бутчета по случай Деня на пърженото пиле!

На 6-ти юли в САЩ отбелязват Националния ден на пърженото пиле. Не е ясно как точно се е зародил този празник, но тъй като пърженото пиле е много популярно в американската кухня, на днешния ден част от заведенията предлагат специални оферти на посетителите си.

Ако вие желаете да си приготвите вкусно пържено пиле, подобно на това във веригите за бързо хранене, задължително трябва да опитате следната рецепта.

Хрупкаво панирано пиле

Необходими продукти: 10 пилешки бутчета, 3 яйца, 1/2 ч.л. сода бикарбонат, 1 с.л. сол, 1/3 ч.л. куркума, олио, 200 г царевично брашно, 1/2 пакет корнфлейкс, 1 ч.л. чесън на прах, 1 с.л. мед, 1 с.л. соев сос, 3 ч.ч. вода.

Начин на приготвяне: Започнете с приготвянето на маринатата. За целта в голяма купа смесете соевия сос, водата, чесъна на прах, меда. Поставете бутчетата и ги оставете така поне 30 минути.

Деня на пърженото пиле!

След това изсипете корнфлейкса в чопър и го надребнете за кратко. Не прекалявайте – парченцата не бива да се превръщат в брашно. В съседен съд сложете брашното, размесено с куркумата, а в трета купа разбийте яйцата, като прибавите към тях и содата.

Когато сте приключили с мариноването, поставете бутчетата за кратко върху кухненска хартия. Топнете ги в яйцата, а след това ги панирайте в брашното, отново ги върнете в яйцата и за финал - в натрошен корнфлейкс.

Така приготвените панирани бутчета изпържете в гореща мазнина до получаване на златист загар. Непосредствено след това ги наредете върху салфекти или кухненска хартия, за да отстраните ненужното олио.

Вижте още вкусни идеи как да приготвите панирано пиле тип KFC.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest