Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Как да приготвим перфектното панирано пиле

Как да приготвим перфектното панирано пиле

редакция:
Венета НиколоваВенета Николова
Помощник Готвач
109
Как да приготвим перфектното панирано пиле

Перфектното панирано пиле е сочно, хрупкаво и пълно с аромати. С правилната техника и някои тайни съставки, можете да приготвите вкусно панирано пиле в уюта на своята кухня.

В тази статия ще ви покажем стъпка по стъпка как да получите перфектни резултати, които да впечатлят вашите приятели и семейство.

Необходими продукти за панирано пиле

4 пилешки гърди (без кожа и кости), нарязани на равни парчета

1 чаша брашно

2 яйца, разбити

1 чаша панировъчни трохи (например панирани сухари или панировъчни пържени кроасани)

Сол и черен пипер на вкус

1 чаена лъжичка червен пипер (по избор)

½ чаена лъжичка чеснов прах (по избор)

Растително масло - за пържене

Подготовка на пилешкото месо

Премахнете кожата и костите от пилешките гърди и нарежете месото на равни парчета.

Нарежете по-големите парчета на половинки, за да получите равномерно панирани суровици.

Подготовка на панировката

Паниране на пиле

В една плитка чиния смесете брашното със солта, черния пипер, паприката и чесновия прах (ако използвате). В друга чиния разбийте яйцата.

Загрейте тиган на средно висока температура и добавете достатъчно растително масло, за да покриете дъното.

Вземете един парче пилешко месо и го покрийте равномерно с брашното, след което потопете в разбитите яйца.

След това обелете месото в панировъчните трохи, като ги натискате леко, за да се залепят. Поставете панираното парче на предварително загряното масло в тигана и повтаряйте процеса с останалото месо.

Пържене на пилешкото месо

Пържете панираното пилешко месо в горещото масло за около 4-5 минути от всяка страна или докато се получи златиста коричка.

Ако парчетата са по-големи, може да ги прикриете с капак, докато се готвят вътрешно.

Когато са готови, извадете панираното пиле от тигана и го поставете върху кърпа за абсорбиране на излишното масло.

Поднесете панираното пилешко месо топло и гарнирайте с пресни зелени салати, гарнитура от зеленчуци или доматен сос.

Можете да добавите и домашно картофено пюре или пържени картофки като придружаваща храна.

Панирано пилешко

Уверете се, че месото е изсушено преди да започнете да го панирате, за да помогнете на панировката да се залепи по-добре.

Ако искате по-пикантен вкус, можете да добавите малко червен пипер или чили към брашното или панировъчните трохи.

Не претоварвайте тигана с много парчета пилешко месо, за да гарантирате равномерно готвене и хрупкава коричка на панираното пиле.

Това е! Сега сте готови да приготвите перфектното панирано пиле у дома. Насладете се на вкусната храна и споделете я с вашите близки и приятели!

Това са само някои от основните съвети за вкусно панирано пилешко. Винаги може да разнообразявате и експериментирате с:

- панирани крилца;

- панирани бутчета;

- панирани пилешки хапки;

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest