Перфектното панирано пиле е сочно, хрупкаво и пълно с аромати. С правилната техника и някои тайни съставки, можете да приготвите вкусно панирано пиле в уюта на своята кухня.
В тази статия ще ви покажем стъпка по стъпка как да получите перфектни резултати, които да впечатлят вашите приятели и семейство.
Необходими продукти за панирано пиле
4 пилешки гърди (без кожа и кости), нарязани на равни парчета
1 чаша брашно
2 яйца, разбити
1 чаша панировъчни трохи (например панирани сухари или панировъчни пържени кроасани)
Сол и черен пипер на вкус
1 чаена лъжичка червен пипер (по избор)
½ чаена лъжичка чеснов прах (по избор)
Растително масло - за пържене
Подготовка на пилешкото месо
Премахнете кожата и костите от пилешките гърди и нарежете месото на равни парчета.
Нарежете по-големите парчета на половинки, за да получите равномерно панирани суровици.
Подготовка на панировката
В една плитка чиния смесете брашното със солта, черния пипер, паприката и чесновия прах (ако използвате). В друга чиния разбийте яйцата.
Загрейте тиган на средно висока температура и добавете достатъчно растително масло, за да покриете дъното.
Вземете един парче пилешко месо и го покрийте равномерно с брашното, след което потопете в разбитите яйца.
След това обелете месото в панировъчните трохи, като ги натискате леко, за да се залепят. Поставете панираното парче на предварително загряното масло в тигана и повтаряйте процеса с останалото месо.
Пържене на пилешкото месо
Пържете панираното пилешко месо в горещото масло за около 4-5 минути от всяка страна или докато се получи златиста коричка.
Ако парчетата са по-големи, може да ги прикриете с капак, докато се готвят вътрешно.
Когато са готови, извадете панираното пиле от тигана и го поставете върху кърпа за абсорбиране на излишното масло.
Поднесете панираното пилешко месо топло и гарнирайте с пресни зелени салати, гарнитура от зеленчуци или доматен сос.
Можете да добавите и домашно картофено пюре или пържени картофки като придружаваща храна.
Уверете се, че месото е изсушено преди да започнете да го панирате, за да помогнете на панировката да се залепи по-добре.
Ако искате по-пикантен вкус, можете да добавите малко червен пипер или чили към брашното или панировъчните трохи.
Не претоварвайте тигана с много парчета пилешко месо, за да гарантирате равномерно готвене и хрупкава коричка на панираното пиле.
Това е! Сега сте готови да приготвите перфектното панирано пиле у дома. Насладете се на вкусната храна и споделете я с вашите близки и приятели!
Това са само някои от основните съвети за вкусно панирано пилешко. Винаги може да разнообразявате и експериментирате с:
Коментари