Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Тънкости при панирането на кашкавал и сирена

Тънкости при панирането на кашкавал и сирена

редакция:
Жана Г.Жана Г.
Новак
1k
Панирани сиренца

Когато панирате кашкавал и сирене, трябва да се спазват някои тънкости, за да се получи панировката хрупкава, а сиренето или кашкавалът да останат меки и да се топят в устата.

За да панирате успешно топени сиренца, трябва предварително да ги охладите силно във фризера, но не да ги замразите. Така те няма да се разтекат при затоплянето по време на панирането.

Кашкавалът пане е лесно за приготвяне ястие, което е много вкусно и затова е любимо на малки и големи. Но тайната е в панировката. Тя трябва да е тънка, но в същото време херметично да затваря кашкавалът, за да не се разтече по време на пърженето.

Кашкавалът се нарязва на парчета с дебелина не повече от един сантиметър. Панировката се приготвя от галета, брашно и разбити яйца. Парчетата кашкавал се напръскват със студена вода, овалват се в брашно, след това в разбито яйце и след това – в галета. Оставя се да престои две минути и отново се потапят в яйцето и след това – в галетата.

Паниран кашкавал

Парчетата кашкавал се пържат в загрят тиган с доста олио. Пържат се от двете страни до златиста коричка. Вкусно и лесно ястие е пърженият камамбер. Той се поднася със сладко от боровинки или касис.

Камамберът, който трябва да е току-що изваден от хладилника, се топва, без да се нарязва на парченца, се овалва в разбито яйце, а след това се овалва в панировка от галета. След минута се потапя отново в яйцето и след това пак в галетата.

Камамберът се запържва за 20-30 секунди в горещо олио, като леко се притиска с вилица, за да се запържи и отгоре, без да се обръща. Сиренето се поднася горещо, поръсено с кедрови ядки и лъжичка сладко отстрани.

Сирената в панировка от пикантни подправки са характерни за индийската кухня. Най-подходящо за тази цел е сиренето, което е по-меко. Сиренето се нарязва на парчета с дебелина сантиметър и половина и дължина 10 сантиметра.

Куркума и сол се смесват в равни части. При желание се добавят пикантни подправки по вкус. Сиренето се овалва в подправките и се пържи в гореща мазнина до образуване на хрупкава коричка.

Научете също как се панира риба, как се прави бирена панировка и как се панира със сусам.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.9
515
412
311
23
11
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Petia Koleva
Petia Koleva
Аз от години понирам сирене или кашкавал по следния безотказен начин. Опитайте - няма да сгрешите.

Нарязвам парчетата кашкавал или сирене с дебелина около 1 см. Приготвям кашичка от вода и брашно с гъстота на палачинково тесто. Патапям всяко парче в нея и след това в галета. Подреждам в плитка чиния или тавичка, на 1 ред, след което слагам в хладилника. Добре е да постоят поне час на студено. Може и цял ден. Това е именно удобството.

Като решите да ги панирате, потапяте вече стегналите се парчета сирене или кашкавал, в разбито яйце и пържите в достатъчно олио.

Обикновено ги поднасям със зелена салата и добре изстудена бира.
19.04.2019 14:17
11
2
Jivko
Jivko
Статията е много хубаво и подробно написана .Точно така се правят както кашкавала,така и сирената.
02.02.2018 23:05
2
3
Теодора Мещерова
Теодора Мещерова
Иво, това е статия, не рецепта. Прочети, преди коментар
26.09.2016 20:35
1
1
Ivo
Ivo
НЕ ЯСНА РЕЦЕПТА. ИМА МНОГО ВЪПРОСИ И ЗА ПЛАНИРОВКАТА И ЗА НАЧИНА НА ПАНИРАНЕ.
26.09.2016 18:57
6
4
Nina Nikolova
Nina Nikolova
И аз сега ще пробвам :)
24.01.2016 15:22
2
1
Лидия - Гери
Лидия - Гери
Ще пробвам .
21.01.2016 23:02
3
3
EСАТ
EСАТ
Всичко е лъжа хора Аз съм пробвал поне 5 вида хр добавки Ефект 0 така че не си давайте парите за красивите кутии ...............
10.08.2015 13:49
11
1