Gotvach.bg»Съвети»Как се прави панировка със сусам?

Как се прави панировка със сусам?

EvgeniaEvgenia
Мастър Шеф
94228883
Как се прави панировка със сусам?

Сусамът може да се използва и при приготвянето на хляб, франзели, бисквити и хлебни пръчици. Основна съставка е в азиатската кухня и се употребява при приготвянето на много ястия - от суши, до супи.

Също така в кулинарията е особено подходящ за включване в панировки при приготвяне на хрупкави пържени пилешки хапки (може и от сирене, кашкавал, зеленчук и др.), покрити с хрупкаво панко или галета.

При панирането на пилето с редуване на потапяне първо в брашно, после в яйце и след това в галета (с включен в нея сусам), винаги се определя мокра ръка и суха ръка. Това е техника, която служи много добре.

При панировката със сусам на около 800 грама пилешко филе, нарязано на хапки, ще са ви нужни:

- ¼ чаша универсално брашно

- сол и прясно смлян черен пипер

- 2 яйца

- ½ чаша панко галета

- ¼ чаша бял сусам

- 2 с.л. черен сусам (може и бял)

- растително масло, за пържене

За да панирате пилето в купа, първо подправете брашното с обилна щипка сол и черен пипер.

В друга купа разбийте яйцата със супена лъжица вода.

В трета купа комбинирайте панко галета с бял и черен сусам, докато се разпределят равномерно.

Първо, оваляйте пилешките хапки в брашното, така че да ги покрие отвсякъде, като изтръскате излишното брашно. Потопете после в яйцата, като обърнете, за да покриете от двете страни, и след това прехвърлете в купата с галета и сусам.

Покрийте с галета и сусам отгоре, след това обърнете и натиснете, докато цялата хапка се покрие равномерно. Прехвърлете в чиния или дъска за рязане и повторете действието с останалите хапки.

После изпържете в тиган или изпечете във фурната панираните хапки.

С тази панировка със сусам може да приготвите още:

- риба пане;

- паниран патладжан;

- панирани сиренца.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати