Gotvach.bg»Съвети»Как се прави панировка със сусам?

Как се прави панировка със сусам?

EvgeniaEvgenia
Мастър Шеф
94265
Как се прави панировка със сусам?
Хидрофобирана покривка за маса против петна
Качество без компромис:
Хидрофобирана покривка за маса против петна
54.00 лв.

Сусамът може да се използва и при приготвянето на хляб, франзели, бисквити и хлебни пръчици. Основна съставка е в азиатската кухня и се употребява при приготвянето на много ястия - от суши, до супи.

Също така в кулинарията е особено подходящ за включване в панировки при приготвяне на хрупкави пържени пилешки хапки (може и от сирене, кашкавал, зеленчук и др.), покрити с хрупкаво панко или галета.

При панирането на пилето с редуване на потапяне първо в брашно, после в яйце и след това в галета (с включен в нея сусам), винаги се определя мокра ръка и суха ръка. Това е техника, която служи много добре.

При панировката със сусам на около 800 грама пилешко филе, нарязано на хапки, ще са ви нужни:

- ¼ чаша универсално брашно

- сол и прясно смлян черен пипер

- 2 яйца

- ½ чаша панко галета

- ¼ чаша бял сусам

- 2 с.л. черен сусам (може и бял)

- растително масло, за пържене

За да панирате пилето в купа, първо подправете брашното с обилна щипка сол и черен пипер.

В друга купа разбийте яйцата със супена лъжица вода.

В трета купа комбинирайте панко галета с бял и черен сусам, докато се разпределят равномерно.

Първо, оваляйте пилешките хапки в брашното, така че да ги покрие отвсякъде, като изтръскате излишното брашно. Потопете после в яйцата, като обърнете, за да покриете от двете страни, и след това прехвърлете в купата с галета и сусам.

Покрийте с галета и сусам отгоре, след това обърнете и натиснете, докато цялата хапка се покрие равномерно. Прехвърлете в чиния или дъска за рязане и повторете действието с останалите хапки.

После изпържете в тиган или изпечете във фурната панираните хапки.

С тази панировка със сусам може да приготвите още:

- риба пане;

- паниран патладжан;

- панирани сиренца.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Този съвет още не е коментиран. Бъди първият, който ще остави коментар към него:Анонимен