Отговорът на въпроса: процесът на ферментация се провежда по-дълго от необходимото за млякото. Тъй като това е нежелан резултат за домашното киселото мляко, е необходимо да се определи времето за изчакване добре и да се обърне внимание на това време, за да се получи добра консистенция.
Как да предотвратим киселото мляко да стане по-рядко
.Преди да сложете домашно приготвеното киселото мляко в хладилника, сложете кухненска хартия или малки парчета чист тензух в устата на буркана и я фиксирайте с ластик, след което затворете капака, за да предотвратите навлизането на въздуха.
Когато се консумира кисело мляко, е необходимо да се вземе необходимото количество от буркана в отделна купа и да се сложи останалото кисело мляко в хладилника - отново без да се смесва и разклаща.
По възможност е желателно да се използвана дървена лъжица по време на работа. Дървената лъжица предпазва киселото мляко от разводняване
Сложете киселото мляко на малки порции от отделните буркани за консумация, ако е възможно - ще бъде по-практично и ще предотврати разводнаването на млякото.
Ако отворите кърпата, с която сте завили киселото мляко, по-рано от необходимото време, докато ферментирате киселото мляко, също ще се получи по-рядко кисело мляко.
Препоръчителното време за ферментация трябва да бъде най-малко 5-6 часа, като температурата на стаята трябва да е умерена или по-топла.
Когато ферментира, киселото мляко трябва да бъде с температура 45 градуса. Температурата на млякото е важно за консистенцията на домашното киселото мляко, което не трябва да е нито твърде студено, нито твърде гореща, примерно да изгори пръста ви.
С течение на времето ще видите натрупване на жълта вода, която е доста полезна -за да изгорите излишните натрупани мазнини в тялото, тоест помага за отслабнете.
Ако консумирате тази вода на празен стомах, скоростта на метаболизма ще ви се увеличи значително.
Коментари