Диабетът е хронично заболяване, което се характеризира с повишени нива на глюкоза в кръвта. Не е установено лечение за тази болест, но е възможно нейното оптимално контролиране, което да не причини вреди на организма. За тази цел най-важният аспект е правилното хранене.
Хората, страдащи от диабет, са строго зависими от това, какво консумират в своето ежедневие. Затова е от изключително значение да се разграничат полезните от вредните храни и да се придържа само към тях.
Обратно на повечето очаквания, фъстъченото масло може да участва в менюто на диабетиците. Дори се приема, че този продукт оказва благоприятно влияние при това хронично заболяване. Ето как:
Фъстъченото масло, както и фъстъците, съдържат нисък гликемичен индекс. Това означава, че те не оказват почти никакво влияние върху нивата на кръвна захар и това ги превръща в напълно безопасни храни при диабет.
Освен това, при това заболяване, организмът се нуждае от консумацията на храни с високо съдържание на магнезий, тъй като това вещество има защитни функции. В случая фъстъците представляват отличен източник на магнезий, което прави фъстъченото масло полезно за консумиране.
Консумацията на фъстъци или фъстъчено масло се смята за превантивна мярка срещу развиването на диабет и е силно препоръчително при хора, предразположени към бързо покачване на кръвната захар.
Важно е обаче да се избягват фъстъчени масла от магазина, които имат добавени захари. За хората с диабет се препоръчват изцяло естествени фъстъчени масла.
Вижте и някои страхотни идеи за:
Коментари