Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Как да приготвим бирена панировка?

Как да приготвим бирена панировка?

редакция:
AdminAdmin
Администратор
9484
Сиренца в бирена панировка
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
Препоръчано за малки и големи:
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
22.00 лв.

Пържените ястия с бирена панировка обикновено са изключително вкусни и хрупкави. Ако веднъж се научите как да приготвяте сместа, ще се сдобиете с безценен съюзник в кухнята.

За целта разбийте хубаво едно яйце. Добавете към него една чаша бира, сол на вкус, черен пипер, чесън на прах, лук на прах и малко червен пипер (почитателите на пикантните храни могат да добавят лют червен пипер). След което прибавете към добре разбърканата смес брашно и отново разбийте хубаво, докато сместа не стане гладка. По този начин лесно можете да приготвите бирена панировка.

Преди готвене трябва добре да загреете мазнината, в която ще пържите. Освен това е необходимо да изплакнете с хладка вода продуктите, непосредствено преди панировка. Това ще направи храната още по-хрупкава. Процедурата е следната - изплакнете храната, потопете я в отделна чиния с брашно, след което в бирената панировка, и тогава в тигана или фритюрника.

Пиле в бирена панировка

Панирани крилца

Бирата и бирената панировка са перфектна добавка към ястията с пиле. Приготвянето на пиле с пенливата напитка отнема почти същото време, което е необходимо за готвенето на обикновено пържено пиле.

Подгответе бирената панировка, следвайки гореописания начин. Можете да добавите към нея още босилек или кантарион. Помнете, че бирената смес трябва да се използва непосредствено след приготвянето й.

Измийте пилешките късове. Оваляйте всяко едно първо в брашно, след което в купата с панировка, а после потопете в мазнината (около 3 см). Тя трябва да е загрята до 190 градуса.

Оставете по 2-3 сантиметра разстояние между парчетата пиле. Щом се запържат от едната страна, обърнете хапките и покрийте тигана, докато са готови от другата.

След махане на капака извадете пилешките бирени хапки и ги поставете да се отцедят върху готварска хартия или решетка, ако искате да запазите хрупкавата им текстура.

Добър апетит!

P.S. Можете да си направиште също панирани кашкавалчета, панирани миди или паниран език.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
58
46
34
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
румен
румен
яйцата се разбиват отделно белтъка на пяна а към разбитият жълтък се прибавя бирата и после избитите на сняг белтъци и след това се панира, Иначе това си е палачинкова панировка с бира и не ти гарантира никаква хрупкавост око не го препържиш малко повече
04.10.2013 12:22
18
2