Панировката, приготвена на основата на бира, великолепно подхожда за приготвянето на различни продукти. Много е подходяща за риба, пилешко, зеленчуци и кренвирши.
Необходими са 500 грама брашно, 2 яйца, 1 чаша бира, 50 грама масло, сол и подправки. Гозбите, за които се използва панировка с бира, се отличават с вкусната си хрускава коричка. Панировката става нежна и пухкава.
Вземете малка тенджерка. Внимателно отделете жълтъците на яйцата от белтъците. Жълтъците сложете в съдинката, в която ще приготвяте панировката.
За ваше удобство можете да разбъркате жълтъците с миксер. Сипете към тях чаша бира и разбъркайте до получаване на еднородна смес. Пресейте брашното през сито, за да се насити с кислород.
Изобщо при приготвянето на което и да е ястие с брашно се препоръчва винаги то да се пресява, което ще позволи на ястието да стане по-бухнало. Брашното се прибавя постепенно към бъдещата панировка и се бърка добре, за да не останат бучки.
Прибавете към панировката 50 грама олио. Можете вместо него да използвате олио. Посолете сместа. Отделно разбийте яйчените белтъци и внимателно ги прибавете към сместа.
Ако ще панирате пилешко, е много подходящо да добавите малко червен пипер, къри или съвсем малко счукан чесън. На панировката за риба или скариди много добре подхожда щипка черен пипер или бял пипер, може и ситно нарязан пресен копър.
Парчетата, които ще панирате, потапяйте първо в чинийка с брашно, а след това в панировката, после отново в брашното и пържете в дълбок тиган с гореща мазнина.
Коментари