Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Как да си приготвим панировка с бира

Как да си приготвим панировка с бира

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k
Как да си приготвим панировка с бира
Органайзер за хладилник - 4.85л
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Органайзер за хладилник - 4.85л
6.50 лв.

Панировката, приготвена на основата на бира, великолепно подхожда за приготвянето на различни продукти. Много е подходяща за риба, пилешко, зеленчуци и кренвирши.

Необходими са 500 грама брашно, 2 яйца, 1 чаша бира, 50 грама масло, сол и подправки. Гозбите, за които се използва панировка с бира, се отличават с вкусната си хрускава коричка. Панировката става нежна и пухкава.

Вземете малка тенджерка. Внимателно отделете жълтъците на яйцата от белтъците. Жълтъците сложете в съдинката, в която ще приготвяте панировката.

За ваше удобство можете да разбъркате жълтъците с миксер. Сипете към тях чаша бира и разбъркайте до получаване на еднородна смес. Пресейте брашното през сито, за да се насити с кислород.

Изобщо при приготвянето на което и да е ястие с брашно се препоръчва винаги то да се пресява, което ще позволи на ястието да стане по-бухнало. Брашното се прибавя постепенно към бъдещата панировка и се бърка добре, за да не останат бучки.

Бирена Панировка

Прибавете към панировката 50 грама олио. Можете вместо него да използвате олио. Посолете сместа. Отделно разбийте яйчените белтъци и внимателно ги прибавете към сместа.

Ако ще панирате пилешко, е много подходящо да добавите малко червен пипер, къри или съвсем малко счукан чесън. На панировката за риба или скариди много добре подхожда щипка черен пипер или бял пипер, може и ситно нарязан пресен копър.

Парчетата, които ще панирате, потапяйте първо в чинийка с брашно, а след това в панировката, после отново в брашното и пържете в дълбок тиган с гореща мазнина.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
55
47
31
22
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Илияна Димова
Илияна Димова
Харесвам идеята, а може ли вместо с бира да приготвим панировката с газирана вода
24.01.2016 10:31