Бутертестото изисква около 20 минути във фурната в зависимост от температурата (най добре 180-200°С)
Фурната е предварително загрята, за да се изпълни това време. Ако не е загрята, бутертестото също така няма да се надигне и печивото ще остане сплескано.
Препоръчва се след 15-тата минута фурната да се наглежда и печивото да се извади, когато изглежда готово, тъй като 20-те минути може да варират.
При печене на бутертесто фурната не бива да се отваря, преди да изминат 10 минути, за да може бутертестото да достигне максималния си обем и да се надигне, както трябва.
За да е още по-вкусно, изделието от бутертесто се намазва с разбит жълтък с малко вода, преди да влезе във фурната - това ще осигури на изделието златист цвят и ще го направи още по-хрупкаво.
Тази комбинация от разбит жълтък и вода може да се използва и за следване на двете страни на изделието, когато се сложи плънка.
Изделията от бутертесто се пекат във фурната с тава, покрита с хартия за печене, силиконова подложка или просто напръскана със студена вода. Не се препоръчва тавата да бъде намазана с мазнина.
С бутер тесто препоръчваме да си приготвите:
- сладкиш с бутер тесто;
- или един бърз бутер пай;
Коментари