- PR Публикации
- Двор и Градина
- Какво да сготвя
- Кое за какво е полезно
- Кулинарни Новини
- Кулинарни Съвети
- Любопитно
- Празнична Трапеза
- Хранене и Здраве
Кулинарни СъветиКак се правят пелмени
22 Февр.
Надежда Недева
Кулинарни СъветиСмилянски боб - традиции и особености
21 Февр.
Надежда Недева
Кулинарни СъветиОсобености на японската кухня
20 Февр.
Надежда Недева
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Съвети при покупката и избора на микровълноваВ наши дни изборът на каквото и да било на пазара е изключително труден. Огромен е изборът сред качествените стоки и още по-голям е сред некачествените.
18 Февр.
Съвети при покупката и избора на ножовеЗа най-добър материал на ножа мнозина смятат керамичният. Той е може да се заточи като скалпел, да запази остротата си за дълго време и да не ръждясва.
12 Февр.
Съвети при покупката и избора на дъска за рязанеКаквато и дъска да имате у дома, тя може да причини хранително натравяне, ако не се използва правилно и не се почиства качествено. Дървена дъска, пластмасова дъска или стъклена дъска за рязане - всички имат предимства и недостатъци
06 Февр.
Кога, как и колко шафран да добавяме в ястиятаПодправката шафран се открива най-често самостоятелно в рецептите. Много рядко влиза в комбинация с други подправки.
24 Януари
Айсберг - незаменима част от любимата салата ЦезарСалатата Цезар може да бъде открита във всеки един ресторант в света. Съставките обикновено се различават, най-вече спрямо региона и културата на дадения народ.
24 Януари
Кулинарна употреба на черен бобВ кулинарията черният боб се използва подобно на обикновения. Той влиза в състава на редица салати, супи, ястия с месо и без месо.
20 Януари
Тънкости при паниране с корнфлейксВажно условие за ястията, приготвени с корнфлейкс, е високата температура на мазнината, в която ще се пържат.
19 Януари
1
Как да бланшираме оризЗа бланширането на ориз е необходима дълбока тенджера с по-голяма вместимост. Може да бланширате ориз лесно у дома.
17 Януари
Разфасоване на телешкото месоОбикновено най-трудната от обработката на месо е транжирането му. Вратът се транжира допълнително до 7-мо ребро отгоре надолу. Плешката е мускулеста. От нея се правят пържоли и медальони.
16 Януари
2
Хитринки за почистване на кухненски съдове и уредиМного от домакините прекарват часове наред в почистване на дома си. И постоянно си мечтаят за бързи и ефективни методи, които да им спестят време и усилия. Е, това е възможно с няколко лесни хитринки.
13 Януари
1
Кулинарна употреба на шамфъстъкОсвен в обичайни храни, шамфъстъкът се използва и за блюда с необичайни вкусови съчетания. Овен в десерти и печива шамфъстък се добавя в рецепти за пилешки кремсупи, пълнена патица, пиле, дори прасенце.
10 Януари
Разликите между кафява захар Демерара, Турбинадо и МусковадоВсе по-популярна става кафявата захар. Демерара представлява светлокафява захар с едри и златисти кристали. Турбинадо е частично преработена кафява захар.
09 Януари
Избрано
От категорията
Форум
- Какъв чай се пие, когато имаме кашлица17 Януари
- Идея за ястия с елда29 Ноем.
- За или против Скир10 Септ.
- Начини на здравословно готвене28 Август
- Бихте ли заменили напълно ориза с елда?11 Август
- Бързи закуски за забързаното ежедневие03 Август
Нашите категории рецепти
29 719
Основни Рецепти
15 245
20 596
Други