- PR Публикации
- Двор и Градина
- Какво да сготвя
- Кое за какво е полезно
- Кулинарни Новини
- Кулинарни Съвети
- Любопитно
- Празнична Трапеза
- Хранене и Здраве
Кулинарни СъветиКак да вложим каперси в ястията
27 Ноем.
Пламена M.
Кулинарни СъветиКулинарна употреба на кедрови ядки
22 Ноем.
Жана Г.
Кулинарни СъветиКак да обелим нар
22 Ноем.
Пламена M.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Кулинарна употреба на КамамберВъв Франция сиренето камамбер се поднася често с топла франзела. Когато се затопли, това сирене става още по-вкусно, затова с него се правят пици или топли сандвичи.
18 Ноем.
Кулинарни тънкости при готвенето с кресонВ кулинарията се използват листата на кресона. В зависимост от отглеждания сорт, те са гладки, сочни и различни по големина и форма.
17 Ноем.
Правила при дегустирането на виноДегустацията на вино далеч не е нещо, с което всеки може да се занимава и да стане експерт в това, но все пак можете да се научите да определяте за себе си дали дадено вино ви харесва и защо.
15 Ноем.
Адзуки боб - диетичен и хранителенБобът е сред най-обичаните храни. Той има толкова много разновидности, че на практика е невъзможно човек да си избере любим вид. У нас все по-популярен става екзотичният сорт – боб адзуки.
12 Ноем.
Мескитово брашно - ползи и употребаМескитовото брашно се добива от дървото мескит. То може да бъде открито в пустините на Мексико и САЩ. Нарича се още Дървото на живота .
06 Ноем.
Кулинарно приложение на амонячната содаЦенителите на добрата храна са напълно наясно, че едни от най-вкусните продукти в кулинарията, са печивата. Тестените изкушения обаче не могат без набухватели. Курабийки с амонячна сода
02 Ноем.
Кулинарна употреба на сирене КачокавалоСирене Качокавало ( ит. Caciocavallo) идва от Италия. Най-разпространено е в южния регион Базиликата и остров Сардиния. Произвежда се от краве, козе и овче мляко. Представлява вид полутвърдо сирене.
30 Окт.
ГМО рапично олио прави месото извънредно крехкоКанола е нов продукт, който представлява генетично модифицирано рапично олио. То има най-ниските количества наситени мазнини, както и богато съдържание на свалящите холестерола моно-ненаситени мазнини.
28 Окт.
Може ли да заменим трапезната с морска солВ повечето случаи е важен не видът сол, а количеството ѝ. Без значение кое предпочетем - морска или трапезна сол, тя трябва да се използва с мярка. Най-вече защото количествата натрий са идентични и при двете.
23 Окт.
Консервиране на зелеви и лозови листа за сармиИзползването на зелеви и лозови листа за приготвянето на сарми с плънка е типично за европейската и азиатската кухня. Замразяване на зелеви листа. Приготвяне на консервирани лозови листа за сарми.
21 Окт.
Какво представлява ябълковото маслоЯбълково масло или ябълково пюре представлява продукт, използван най-вече през зимните месеци. Използва се за леки закуски.
20 Окт.
Към кои ястия да добавяме кимионЕдна от най-традиционните български подправки се влага в едни от най-любимите ястия. Най-често кимионът се добавя на месни ястия и така любимите кебапчета и кюфтета.
16 Окт.
1
Избрано
От категорията
Форум
- Какъв чай се пие, когато имаме кашлица17 Януари
- Идея за ястия с елда29 Ноем.
- За или против Скир10 Септ.
- Начини на здравословно готвене28 Август
- Бихте ли заменили напълно ориза с елда?11 Август
- Бързи закуски за забързаното ежедневие03 Август
Нашите категории рецепти
29 719
Основни Рецепти
15 245
20 596
Други