Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Как правилно да готвите паста?

Как правилно да готвите паста?

Паста

Пастата, приготвена от твърди сортове пшеница, е не само вкусна, но и полезна. Тя съдържа растителни протеини, витамини от група Б и фибри. Ето защо диетолозите съветват да последваме примера на великолепната София Лорен, която никога не се е ограничавала да си похапва своите любими спагети.

За да не се отразява на формата ви, е важно правилното съчетание на пастата с другите продукти, а как да стане това ще ви посъветват средиземноморските диети.

Не, сега не е време за диети, а за пастата. Как да я сготвите грамотно? Една от тайните на пастата е при варенето в сърцевината си да остане леко твърда. Ако пропуснете този момент, макароните са вече преварени.

Абсолютно погрешно е схващането, че преди варенето, спагетите или макароните трябва да се измият. В действителност качествената паста не се нуждае от "баня". Това не е някогашната съветска юфка, която бе покрита с нишесте.

Спагети

Времетраенето на варенето на пастата е около 3-8 минути. Добре е да се вари точно преди сервиране. Много от вас вероятно са свикнали да смесват спагетите със соса, след което да ги притоплят за следващото хранене. По-правилно е обаче сосът да се подгрява отделно, след което да се овкусяват макароните.

Според италианците най-важното нещо на спагетите, е сосът. А най-простият сос се приготвя от зехтин и настърган чесън. Към тази смес може да се добавят още ядки, билки, сирене и др.

По-сложните сосове се приготвят от месо, морски дарове или гъби. Към макаронените храни прекрасно си подхождат различни билки, зеленчуци, така че можете спокойно да експериментирате, създавайки свой собствен сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest