Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Как се пече цяло парче месо

Как се пече цяло парче месо

редакция:
Жана Г.Жана Г.
Новак
1k
Парче Месо изпечено

Месото, изпечено на цяло парче, не само е изключително вкусно, но е и ястие, което се сервира в съответстващ съд и с правилно подбрана гарнитура, която обогатява вкуса му.

В кухнята на много народи има рецепти за печене на цяло парче месо, което има своите тънкости, за да се получи вкусно и крехко. Обикновено се приготвя парче обезкостено свинско, телешко или агнешко месо.

Месото за тази цел трябва да доброкачествено и при приготвянето му да се използват подбрани подправки, които да го направят ароматно и пикантно. Месото може да се натрие или шпикова с черен пипер, дафинов лист, чесън, лук и др.

Освен да се сервира като основно ястие, от него се приготвят и чудесни сандвичи, след като изстине и се нареже на филии. За приготвянето на месото са необходими няколко часа, но резултатът си струва усилията и чакането.

Печено цяло парче месо

За печенето на парче месо с тежест около 2-3 килограма са необходими 1 глава чесън, млян черен пипер, сол и вода.

Пригответе ароматна марината от 100 милилитра вода, 1 чаена лъжичка сол, половин чаена лъжичка млян черен пипер, пресованата глава чесън. Оставете сместа за един час.

Вземете парчето месо, което сте избрали и добре го измийте под силна струя студена вода. Попийте водата с кърпа. Вкарайте равномерно част от сместа в месото, като направите тънки разрези в месото с помощта на остър нож, разтворите дупките с него и ги напълните с помощта на малка лъжица.

С останалата смес натъркайте добре месото от всички страни и го сложете в подходяща по размер тава. Сложете в предварително загрята на 200 градуса фурна и печете до появата на златиста коричка.

След това намалете градусите до 160. Продължавайте да печете месото, като постоянно го поливате с отделения от него сок. Месото е вече напълно готово, когато при набождане от него излиза прозрачен сок.

Вижте също как да си направите:

- печено свинско;

- печено телешко;

- печено агнешко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
57
46
35
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
дора
дора
използвам червено вино,малко брашно чер пипер,вода зехтин сол и го овалвам и така го пека на бавен огън
15.06.2013 21:00
13
4
ЛЪЧЕЗАР ГЕРМАНОВ
ЛЪЧЕЗАР ГЕРМАНОВ
ПРЕКРАНО!!!!!!!!!!!!!!!!
16.05.2013 20:15
7
3