Gotvach.bg»Избрани Колекции»Как се Пече Цяло Агне
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

2

Покрива се с фолио и се пече в предварително загрята фурна 220 градуса около половин час, после на 170 градуса, докато месото се отдели от кокала....

В тавата, в която ще се пече агнето, поставяме летви. Полагаме агнето и около него нареждаме картофите....

Връщаме тавата с печеното агне с ориз във фурната без фолиото и печем на 180°C до готовност на ориза....

От брашното, солта и водата се прави тесто, което се прави на кора, с която се завива цялото агне. Пече се 3 часа в загрята фурна....

С така приготвената плънка се пълни агнето и се зашива.
Агнето предварително трябва да е осолено отвътре....

След това агнето се пъха вътре и пещта се запечатва.
Цялото агне се пече не по-малко от четири часа....

2

В следните редове ще ви покажем стъпка по стъпка как се пече агне....
Рейтинг
4.1
Общо гласували: 7
53
43
30
21
10
Дай твоята оценка: