Gotvach.bg»Избрани Колекции»Как да Приготвя Печено Агне
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Печено Агне в Трап
Агнето се пече в иззидан в земята трап. Преди да сложим да печем агнето, в трапа трябва да е горяла жар - минимум 4 часа....
Печено агне за Гергьовден
Има два варианта за печене на агнето:
1. В пещ
Необходимо е пещта да е добре загрята....
Печено агне по добруджански
По желание може да направите формички от тестото, ако поводът е по-специален.
Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за 3 часа....
Гергьовско пълнено печено агне
Бульона може да използвате за готвене или пък го сервирайте в малка касерола и черпаче заедно с печеното агне....
Печено агне с ориз
Оставяме агнешкото 1 час да поеме подправките.
В тавата, в която ще печем месото, наливаме малко вода (един пръст)....
Печено гергьовденско агнеПъхнете да се пече за около 2 часа и половина.
След това махнете фолиото и добавете накълцаните лук и чесън....
2
Цяло печено агне в пещ
Това цяло печено агнешко в пещ е подходящо и типично се приготвя за Гергьовден или Великден, а защо не и на двата празника!...
Печено агне на бавен огън
Добре се намазва с мазнина и се слага да се пече 25-30 см от жарта. По време на печенето редовно го намазвайте с мазнина, за да не прегори....
Пълнено печено агне с пресни картофи
Печем на слаба фурна за 5-6 часа, като от време на време поливаме със соса от печенето....
Бавно печено агне с натурален вкусЗа перфектен загар на вашето агнешко печено и хрупкава кожичка ще трябва да печете без фолиото за още 30 мин, като увеличите градусите....
7
Рейтинг
3.5
Общо гласували: 2
50
41
31
20
10
Дай твоята оценка: