- PR Публикации
- Двор и Градина
- Какво да сготвя
- Кое за какво е полезно
- Кулинарни Новини
- Кулинарни Съвети
- Любопитно
- Празнична Трапеза
- Хранене и Здраве
Кулинарни СъветиНай-известните сини сирена
09 Август
Жана Г.
Кулинарни СъветиЛукът става по-вкусен с хитринки
05 Август
Нина Норд
Кулинарни СъветиКъм кои ястия да добавяме дафинов лист
03 Август
Пламена M.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Идеалният сос за всеки вид пастаВсяка паста се нуждае от подходящ сос, с който да бъде овкусена. Има една универсална рецепта, която подхожда на всеки вид паста.
02 Август
1
Да си направим домашен зехтинПроизводството на зехтина започва още с маслините. Те се брулят или се събират със специални машини, но не и на ръка.
01 Август
Подправки за каймаПодправената кайма може да се намери във всеки магазин. Често обаче тя не отговаря на очакванията ни и ни се налага да я доовкусяваме. Кои са най-добрите подправки за кайма?
31 Юли
1
С какво да поднесем рокфорРокфорът се поднася като ордьовър или като десерт. Французите често хапват рокфор, като го мажат върху топла, разрязана по дължина франзела. Топлината на хляба дава на сиренето възможност да разкрие аромата си.
30 Юли
Дивият лук - стилен завършек на всяко ястиеНай-дълбоко е залегнала употребата на див лук в кулинарията на Швеция и Франция. Там данни за неговото използване има още в кулинарни книги от 1806 г.
27 Юли
Как да съхраняваме фрешПетнадесет минути след изцеждането на плодовете или на зеленчуците сокът все още е запазил много от полезните си вещества. Но ако по случайност сте направили повече сок, отколкото можете да изпиете, се налага да го съхраните.
26 Юли
Шокова терапия за сочни зеленчуциЗа да останат зеленчуците като броколи и зелен фасул с ярък цвят, сочни и крехки, трябва в определен момент от варенето да ги извадите, отцедите и да им приложите шокова терапия с ледена вода.
25 Юли
Как се работи с желатинаНай-лесният начин за работа с желатин е следният: разтваряте го в студена вода, след това го разтваряте на водна баня и го добавяте към продуктите, които са посочени в рецептата.
20 Юли
Маринатите - ключът към вкусното ястиеБезспорно месата, които са минали през марината, стават много по-вкусни, след като се сготвят. Преди всичко късчетата са по-крехки и ароматни.
19 Юли
Съвети за приготвянето на рибаРибата се приготвя лесно и бързо на пара. Ако нямате уред за готвене на пара, използвайте дълбока тенджера, гевгир и фолио. При печене средата на филето трябва да остане сочна. Добавете сосове.
17 Юли
Експерти: Яйцата нямат място на вратата на хладилникаПо мнението на много специалисти е напълно нелогично да държим яйцата в хладилника, но дори и да го правим, вратата на електроуреда е най-неподходящото място за съхранение на яйца.
15 Юли
7
Естрагонът е идеален за рибни ястияМного често се използва в средиземноморската кухня – с него се овкусяват сосове за паста. Освен това таросът е чудесен избор за поръсване на яйца, както и на ястия от риба.
05 Юли
Избрано
От категорията
Форум
- Какъв чай се пие, когато имаме кашлица17 Януари
- Идея за ястия с елда29 Ноем.
- За или против Скир10 Септ.
- Начини на здравословно готвене28 Август
- Бихте ли заменили напълно ориза с елда?11 Август
- Бързи закуски за забързаното ежедневие03 Август
Нашите категории рецепти
29 736
Основни Рецепти
15 248
20 599
Други