Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да съхраняваме различните зеленчуциКак да съхраняваме различните зеленчуци
28 Ноем.
Зеленчуците са един от най-полезните дарове, с които ни е дарила природата. Те са богати на витамини и минерали и е добре да ги консумираме както през топлите, така и през студените месеци.
Вълшебният кардамон - къде да го добавяме?Вълшебният кардамон - къде да го добавяме?
24 Ноем.
Кардамонът е древна подправка, носеща историята си от далечна Индия и пренесена в Европа по времето на кръстоносците. Силен афродизиак е.
С какви храни и ястия да поднесем СираС какви храни и ястия да поднесем Сира
23 Ноем.
Деликатният персийски сорт вино Сира се смята за аристократът на вината. Той се отглежда у нас едва от пет години. И както всяко друго вино, от изключително значение за поднасянето му е подходящата храна.
С какви храни и ястия да поднесем ДимятС какви храни и ястия да поднесем Димят
19 Ноем.
Типично българският бял сорт Димят се използва за производството на сухи бели и ароматни вина. Вкусът му е лек, с приятна свежест. Най-добре вирее в района на Варна, но се отглежда и в много други части на страната.
Производство и съхранение на червен пиперПроизводство и съхранение на червен пипер
18 Ноем.
Червеният пипер – тази така любима и изключително често използвана подправка е една от запазените марки на нашата кухня. В традиционната ни кулинарна традиция почти няма ястие или манджа, в която да не се прибави червен пипер.
Най-популярните специалитети от френската кухняНай-популярните специалитети от френската кухня
14 Ноем.
Френската кухня се слави с репутацията на най-добрата в света. В нея се използват изключително често риба и морски продукти, телешко, агнешко, птиче, заешко. Свинското месо не се радва на особена почит.
С какви храни и ястия да поднесем ТраминерС какви храни и ястия да поднесем Траминер
10 Ноем.
Траминерът е поредният отдавна известен сорт, запазил част от примитивните си характеристики. Цени се главно заради невероятния си аромат, както и поради съществуването на големи различия между отделните клонове, особено в аромата.
Как да си приготвим куркума на прахКак да си приготвим куркума на прах
06 Ноем.
Куркума на прах се получава от корените на Куркумата (Curcuma Longa). Корените на това многогодишно тревисто растение се използват като подправка и лековита билка. Процесът на смилане на куркума в домашни условия не е толкова лесен
Какво е баклатаКакво е баклата
02 Ноем.
Баклата е една от най-старите зеленчукови култури с обширен район на разпространение - от Хималаите до Пиринейския полуостров. За нейна родина се счина средна Азия - Афганистан, Пакистан, Таджикистан и Западен Тян Шан.
Същност и предимства на черната солСъщност и предимства на черната сол
01 Ноем.
Произходът на черната сол е от Хавай. Като цяло се смята, че черната сол подхожда най-вече на морските дарове и птичето месо.
Най-популярните специалитети от сръбската кухняНай-популярните специалитети от сръбската кухня
31 Окт.
Сръбската кухня се е оформила под влияние на средиземноморската, турската и австро-унгарската кухня. Точно затова в нея има много уникални ястия.
Как да почистим шаранКак да почистим шаран
30 Окт.
1
Шаранът е един от най-популярните видове риба днес, но това не винаги е било така. Някога тази риба е смятана за негодна. Когато я уловели, много рибари я изхвърляли, а други я използвали като примамка.
Петият вкус: УмамиПетият вкус: Умами
30 Окт.
4
Умами е един от петте основни вкуса, заедно със сладкото, киселото, горчивото и соленото. От японски умами може да се преведе като приятен вкус.