PR ПубликацииДвор и ГрадинаКакво да сготвяКое за какво е полезноКулинарни НовиниКулинарни СъветиЛюбопитноПразнична ТрапезаХранене и Здраве
Кулинарни СъветиСос Гарум - деликатес от скумрия
11 Дек.
Пламена M.
Кулинарни СъветиКак да сготвим свински крачета
01 Дек.
Паолина Сярова
Кулинарни СъветиПроизводство на горгонзола
28 Ноем.
1
Пламена M.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да съхраняваме различните зеленчуциЗеленчуците са един от най-полезните дарове, с които ни е дарила природата. Те са богати на витамини и минерали и е добре да ги консумираме както през топлите, така и през студените месеци.
28 Ноем.
Вълшебният кардамон - къде да го добавяме?Кардамонът е древна подправка, носеща историята си от далечна Индия и пренесена в Европа по времето на кръстоносците. Силен афродизиак е.
24 Ноем.
С какви храни и ястия да поднесем СираДеликатният персийски сорт вино Сира се смята за аристократът на вината. Той се отглежда у нас едва от пет години. И както всяко друго вино, от изключително значение за поднасянето му е подходящата храна.
23 Ноем.
С какви храни и ястия да поднесем ДимятТипично българският бял сорт Димят се използва за производството на сухи бели и ароматни вина. Вкусът му е лек, с приятна свежест. Най-добре вирее в района на Варна, но се отглежда и в много други части на страната.
19 Ноем.
Производство и съхранение на червен пиперЧервеният пипер – тази така любима и изключително често използвана подправка е една от запазените марки на нашата кухня. В традиционната ни кулинарна традиция почти няма ястие или манджа, в която да не се прибави червен пипер.
18 Ноем.
Най-популярните специалитети от френската кухняФренската кухня се слави с репутацията на най-добрата в света. В нея се използват изключително често риба и морски продукти, телешко, агнешко, птиче, заешко. Свинското месо не се радва на особена почит.
14 Ноем.
С какви храни и ястия да поднесем ТраминерТраминерът е поредният отдавна известен сорт, запазил част от примитивните си характеристики. Цени се главно заради невероятния си аромат, както и поради съществуването на големи различия между отделните клонове, особено в аромата.
10 Ноем.
Как да си приготвим куркума на прахКуркума на прах се получава от корените на Куркумата (Curcuma Longa). Корените на това многогодишно тревисто растение се използват като подправка и лековита билка. Процесът на смилане на куркума в домашни условия не е толкова лесен
06 Ноем.
Какво е баклатаБаклата е една от най-старите зеленчукови култури с обширен район на разпространение - от Хималаите до Пиринейския полуостров. За нейна родина се счина средна Азия - Афганистан, Пакистан, Таджикистан и Западен Тян Шан.
02 Ноем.
Същност и предимства на черната солПроизходът на черната сол е от Хавай. Като цяло се смята, че черната сол подхожда най-вече на морските дарове и птичето месо.
01 Ноем.
Най-популярните специалитети от сръбската кухняСръбската кухня се е оформила под влияние на средиземноморската, турската и австро-унгарската кухня. Точно затова в нея има много уникални ястия.
31 Окт.
Как да почистим шаранШаранът е един от най-популярните видове риба днес, но това не винаги е било така. Някога тази риба е смятана за негодна. Когато я уловели, много рибари я изхвърляли, а други я използвали като примамка.
30 Окт.
1
Петият вкус: УмамиУмами е един от петте основни вкуса, заедно със сладкото, киселото, горчивото и соленото. От японски умами може да се преведе като приятен вкус.
30 Окт.
4
Избрано
От категорията
Нашите категории рецепти
30 082
Основни рецепти
15 321
20 781
Други