Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Идеалният сос за всеки вид пастаИдеалният сос за всеки вид паста
02 Август
1
Всяка паста се нуждае от подходящ сос, с който да бъде овкусена. Има една универсална рецепта, която подхожда на всеки вид паста.
Да си направим домашен зехтинДа си направим домашен зехтин
01 Август
Производството на зехтина започва още с маслините. Те се брулят или се събират със специални машини, но не и на ръка.
Подправки за каймаПодправки за кайма
31 Юли
1
Подправената кайма може да се намери във всеки магазин. Често обаче тя не отговаря на очакванията ни и ни се налага да я доовкусяваме. Кои са най-добрите подправки за кайма?
С какво да поднесем рокфорС какво да поднесем рокфор
30 Юли
Рокфорът се поднася като ордьовър или като десерт. Французите често хапват рокфор, като го мажат върху топла, разрязана по дължина франзела. Топлината на хляба дава на сиренето възможност да разкрие аромата си.
Дивият лук - стилен завършек на всяко ястиеДивият лук - стилен завършек на всяко ястие
27 Юли
Най-дълбоко е залегнала употребата на див лук в кулинарията на Швеция и Франция. Там данни за неговото използване има още в кулинарни книги от 1806 г.
Как да съхраняваме фрешКак да съхраняваме фреш
26 Юли
Петнадесет минути след изцеждането на плодовете или на зеленчуците сокът все още е запазил много от полезните си вещества. Но ако по случайност сте направили повече сок, отколкото можете да изпиете, се налага да го съхраните.
Шокова терапия за сочни зеленчуциШокова терапия за сочни зеленчуци
25 Юли
За да останат зеленчуците като броколи и зелен фасул с ярък цвят, сочни и крехки, трябва в определен момент от варенето да ги извадите, отцедите и да им приложите шокова терапия с ледена вода.
Как се работи с желатинаКак се работи с желатина
20 Юли
Най-лесният начин за работа с желатин е следният: разтваряте го в студена вода, след това го разтваряте на водна баня и го добавяте към продуктите, които са посочени в рецептата.
Маринатите - ключът към вкусното ястиеМаринатите - ключът към вкусното ястие
19 Юли
Безспорно месата, които са минали през марината, стават много по-вкусни, след като се сготвят. Преди всичко късчетата са по-крехки и ароматни.
Съвети за приготвянето на рибаСъвети за приготвянето на риба
17 Юли
Рибата се приготвя лесно и бързо на пара. Ако нямате уред за готвене на пара, използвайте дълбока тенджера, гевгир и фолио. При печене средата на филето трябва да остане сочна. Добавете сосове.
Експерти: Яйцата нямат място на вратата на хладилникаЕксперти: Яйцата нямат място на вратата на хладилника
15 Юли
7
По мнението на много специалисти е напълно нелогично да държим яйцата в хладилника, но дори и да го правим, вратата на електроуреда е най-неподходящото място за съхранение на яйца.
Естрагонът е идеален за рибни ястияЕстрагонът е идеален за рибни ястия
05 Юли
Много често се използва в средиземноморската кухня – с него се овкусяват сосове за паста. Освен това таросът е чудесен избор за поръсване на яйца, както и на ястия от риба.