Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Печени гълъби са изискан френски деликатес

Печени гълъби са изискан френски деликатес

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k
Деликатес
Регулируем сушилник за мивка тип кошница-18%
Препоръчано за теб:
Регулируем сушилник за мивка тип кошница
23.00 лв.
18.86 лв.

Печените гълъби са известни като изискан деликатес във Франция още от XVI век. Това е било любимо ястие на аристократите и до днес се смята за изтънчена храна.

Въпреки че в някои страни гълъбите са известни като плъхове с крила заради желанието им да си търсят храна в контейнери за смет и други мръсни места, месото на тези птици е толкова вкусно, че все още се смята за деликатес.

Във Франция ястията, приготвени от месо на гълъби, са много популярни и се смятат за изискани. Те се предлагат в ресторанти, известни с изтънчената си кухня.

Ресторантите в много други страни също предлагат на гостите си да опитат вкуса на месо от гълъби. Птиците, предназначени за готвене, се отглеждат в специални ферми.

Печен гълъб

Ястията от гълъби струват доста скъпо и на места са на цената на омари. За приготвяне на ястия се използва месо от гълъби, които са на около месец - тогава те имат много плътен и наситен вкус, а месото е доста крехко. Точно затова толкова векове гълъбите не са спрели да бъдат смятани за деликатес.

Във Франция, в Италия и в САЩ ястията от гълъби в момента са голям хит. Въпреки че има хора, които биха се изкушили да опитат месо от гълъбите, които живеят в големите градове, експерти твърдят, че в организма на тези птици има натрупвания от тежки метали заради мръсния въздух. Затова за ястия се използват само екологично отгледани гълъби.

Печени гълъби

Месото на гълъбите съдържа много малко мазнини, което го прави много подходящо за хора, които искат да следят за килограмите си. Ако се приготвя месо от по-възрастни птици, то трябва да се накисне в марината от равни части вода и оцет за около 8 часа.

Печените гълъби се приготвят по много различни начини, като могат да бъдат просто опечени на грил или приготвени с плънка. Печенето е най-добрият начин за готвене на гълъби. Те се поднасят запечени с вкусна хрупкава коричка, а месото им трябва да е съвсем леко недопечено.

Най-лесният начин за приготвяне на печени гълъби е те да се опекат на грил, като преди това се поръсят обилно със сол, а след това се напръскат с лимонов сок.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest