Gotvach.bg»Статии»Любопитно»Опасни деликатеси – кои са храните убийци

Опасни деликатеси – кои са храните убийци

MarianeMariane
Джедай
254955
1 от 5 Снимки

1. Кървави миди


Тези деликатесни миди не се срещат у нас, но са разпространени в Китай, където се смятат за деликатес. Но трябва да се консумират с повишено внимание, защото може да причинят хепатит А и дори смърт;

Сигурно ви е втръснало да слушате за вредата от преяждането с вафли или смъртните опасности, които крие преяждането с наденички. Действително рафтовете в магазините са пълни с продукти, които не се препоръчват от диетолози и лекари.

В търговската мрежа обаче има и отбрани артикули, които се считат за здравословни и дори се препоръчват от лекари и специалисти по хранене, но могат да бъдат потенциално опасни, когато не бъдат приготвени както трябва.

Ето ви и списък с петте храни, които са отговорни за най-много смъртни случаи в света. Разгледайте галерията горе и имайте едно наум.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
53
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Тази статия още не е коментирана. Бъди първият, който ще остави коментар към нея:Анонимен