Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Какво да приготвим с брашно от елдаКакво да приготвим с брашно от елда
22 Юли
Брашното от зърна на елда не се подлага на хидротермична обработка, което позволява при смилането да се запази ядрото на зърната. Ето какво можете да си приготвите с брашно от елда.
Как зрее сиренето?Как зрее сиренето?
20 Юли
1
Процесът на зреене на сиренето е последният етап от приготвянето му. Предшества се от подсирване, отцеждане и пресоване на сиренината, нарязване и солене.
С какво да заменим медаС какво да заменим меда
19 Юли
1
При липса на мед можете да го замените с различни видове други сладки продукти, някои от които нямат същата енергийна и лечебна ценност.
Как да си изпечем леблебияКак да си изпечем леблебия
17 Юли
Леблебията е много ценна, но често пренебрегвана култура. От леблебията може да се направят различни видове ястия, но тя се използва също така и за приготвяне на десерти и дори на напитки.
Кулинарни изкушения от Канарските островиКулинарни изкушения от Канарските острови
15 Юли
Фантастичните екзотични плодове, растящи на Канарските острови, се използват в много рецепти за традиционни десерти. В кулинарните традиции на Канарите влизат много рибни ястия, такива с картофи и супи
Към кои ястия да добавяме див чесън?Към кои ястия да добавяме див чесън?
15 Юли
Дивият чесън на практика може да се добави навсякъде, където трябва да има вкус на чесън. Само че вкусът не се задържа за дълго, затова е добре да го слагате към края на приготвяне на ястието.
Плодови вина - наслада за небцетоПлодови вина - наслада за небцето
15 Юли
Как да си направим прекрасно вино от плодове, е въпрос, който може би вълнува повечето домакини. Няма да губим време, а ще ви разкрием някои рецепти.
Съхранение на зимнинаСъхранение на зимнина
14 Юли
Подготовката на продуктите, които ще се прибират във фризера, започва с тяхното почистване, измиване, нарязване на парченца и бланширане. Бланширането на зеленчуците е много важно, тъй като по този начин се запазват цветът, вкусът и витамините в продукти
Съхранение на бамяСъхранение на бамя
12 Юли
Ако сте решили да преработвате бамята, това става в 24 часов срок след беритбата й. До момента на преработването се съхранява на сенчесто и проветриво място.
Тиганите с незалепващо покритиеТиганите с незалепващо покритие
11 Юли
3
Тефлоновите тигани са с най-добро незалепващо покритие, но за сметка на това, с тяхната употреба поемаме риск за здравето си. Компанията, патентовала тефлона, е предприела стратегия за смяна на покритието с безвредно.
Консервиране на лозови листаКонсервиране на лозови листа
11 Юли
Ако искате цяла зима да се наслаждавате на вкуса на лозовите листа и да ги използвате за вкусни и свежи ястия, консервирайте ги по желан от вас начин.
Коктейли на пластовеКоктейли на пластове
10 Юли
Коктейлите на пластове не се разбъркват, те изглеждат много красиво заради течностите, които се разполагат на пластове и са много атрактивни на външен вид.
Да си изсушим чубрицаДа си изсушим чубрица
07 Юли
Можете да си изсушите чубрица сами и да се радвате на вкусна и ароматна подправка дълги месеци. Сушената чубрица се съхранява до две години, като не губи аромата си.