- PR Публикации
- Двор и Градина
- Какво да сготвя
- Кое за какво е полезно
- Кулинарни Новини
- Кулинарни Съвети
- Любопитно
- Празнична Трапеза
- Хранене и Здраве
Кулинарни СъветиКак да съхраняваме различните плодове
22 Януари
Пламена M.
Кулинарни СъветиПангасиус – най-мръсната риба на света
16 Януари
46
Mariane
Кулинарни СъветиДа възвърнем блясъка на стъклените съдове и порцелана
07 Януари
Паолина Сярова
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Глутамат предизвиква затлъстяванеНатриевият глутамат е известен още като китайска сол и Е621. Той представлява аминокиселина, която има свойството да повишава вкусовите качества на продукта. Тя въздейства на чувствителността на рецепторите на езика.
20 Дек.
2
Идеи за сосове за рибаНе е сигурно, че диетолозите ще одобрят следващите рецепти за сосове, но пък е сигурно, че те са подходяща компания за приготвената риба на скара, на фурна или пържена.
16 Дек.
Гурме кухняДумата гурме идва от френски. Означава ценител и познавач на добрата храна и напитките. В езика навлиза като прилагателно, което описва на първо място изисканите ястия, в чието приготовление и поднасяне са вложени специални съставки и финес
15 Дек.
Сос Гарум - деликатес от скумрияЛегендарен е крайно соленият рибен сос, наречен ликвамен или гарум. Това е оригиналният рибен пастет, най-напред произвеждан в Средиземноморието от скариди гарус. Рецептата за съвременния сос Гарум се различава от древната.
11 Дек.
Как да сготвим свински крачетаСвинските крачета могат да се приготвят по няколко различни начина, най-разпространен и известен от които е пачата. Всъщност пачата е супа, в която е добре да се сложат не само свински крака, а също и уши и опашка
01 Дек.
Производство на горгонзолаИсторията на сиренето Горгонзола не може да бъде проследена дори от най-отявлените специалисти, занимаващи се с този въпрос. Най-ранното споменаване на Горгонзола се открива на шумерска глинена плочка от 4000-ната година пр. н. е.
28 Ноем.
1
Как да съхраняваме различните зеленчуциЗеленчуците са един от най-полезните дарове, с които ни е дарила природата. Те са богати на витамини и минерали и е добре да ги консумираме както през топлите, така и през студените месеци.
28 Ноем.
Вълшебният кардамон - къде да го добавяме?Кардамонът е древна подправка, носеща историята си от далечна Индия и пренесена в Европа по времето на кръстоносците. Силен афродизиак е.
24 Ноем.
С какви храни и ястия да поднесем СираДеликатният персийски сорт вино Сира се смята за аристократът на вината. Той се отглежда у нас едва от пет години. И както всяко друго вино, от изключително значение за поднасянето му е подходящата храна.
23 Ноем.
С какви храни и ястия да поднесем ДимятТипично българският бял сорт Димят се използва за производството на сухи бели и ароматни вина. Вкусът му е лек, с приятна свежест. Най-добре вирее в района на Варна, но се отглежда и в много други части на страната.
19 Ноем.
Производство и съхранение на червен пиперЧервеният пипер – тази така любима и изключително често използвана подправка е една от запазените марки на нашата кухня. В традиционната ни кулинарна традиция почти няма ястие или манджа, в която да не се прибави червен пипер.
18 Ноем.
Най-популярните специалитети от френската кухняФренската кухня се слави с репутацията на най-добрата в света. В нея се използват изключително често риба и морски продукти, телешко, агнешко, птиче, заешко. Свинското месо не се радва на особена почит.
14 Ноем.
Избрано
От категорията
Форум
- Какъв чай се пие, когато имаме кашлица17 Януари
- Идея за ястия с елда29 Ноем.
- За или против Скир10 Септ.
- Начини на здравословно готвене28 Август
- Бихте ли заменили напълно ориза с елда?11 Август
- Бързи закуски за забързаното ежедневие03 Август
Нашите категории рецепти
29 726
Основни Рецепти
15 246
20 596
Други