PR ПубликацииДвор и ГрадинаКакво да сготвяКое за какво е полезноКулинарни НовиниКулинарни СъветиЛюбопитноПразнична ТрапезаХранене и Здраве
Кулинарни СъветиСъхранение на боровинки
25 Юли
Жана Г.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Какво да приготвим с брашно от елдаБрашното от зърна на елда не се подлага на хидротермична обработка, което позволява при смилането да се запази ядрото на зърната. Ето какво можете да си приготвите с брашно от елда.
22 Юли
Как зрее сиренето?Процесът на зреене на сиренето е последният етап от приготвянето му. Предшества се от подсирване, отцеждане и пресоване на сиренината, нарязване и солене.
20 Юли
1
С какво да заменим медаПри липса на мед можете да го замените с различни видове други сладки продукти, някои от които нямат същата енергийна и лечебна ценност.
19 Юли
1
Как да си изпечем леблебияЛеблебията е много ценна, но често пренебрегвана култура. От леблебията може да се направят различни видове ястия, но тя се използва също така и за приготвяне на десерти и дори на напитки.
17 Юли
Кулинарни изкушения от Канарските островиФантастичните екзотични плодове, растящи на Канарските острови, се използват в много рецепти за традиционни десерти. В кулинарните традиции на Канарите влизат много рибни ястия, такива с картофи и супи
15 Юли
Към кои ястия да добавяме див чесън?Дивият чесън на практика може да се добави навсякъде, където трябва да има вкус на чесън. Само че вкусът не се задържа за дълго, затова е добре да го слагате към края на приготвяне на ястието.
15 Юли
Плодови вина - наслада за небцетоКак да си направим прекрасно вино от плодове, е въпрос, който може би вълнува повечето домакини. Няма да губим време, а ще ви разкрием някои рецепти.
15 Юли
Съхранение на зимнинаПодготовката на продуктите, които ще се прибират във фризера, започва с тяхното почистване, измиване, нарязване на парченца и бланширане. Бланширането на зеленчуците е много важно, тъй като по този начин се запазват цветът, вкусът и витамините в продукти
14 Юли
Съхранение на бамяАко сте решили да преработвате бамята, това става в 24 часов срок след беритбата й. До момента на преработването се съхранява на сенчесто и проветриво място.
12 Юли
Тиганите с незалепващо покритиеТефлоновите тигани са с най-добро незалепващо покритие, но за сметка на това, с тяхната употреба поемаме риск за здравето си. Компанията, патентовала тефлона, е предприела стратегия за смяна на покритието с безвредно.
11 Юли
3
Консервиране на лозови листаАко искате цяла зима да се наслаждавате на вкуса на лозовите листа и да ги използвате за вкусни и свежи ястия, консервирайте ги по желан от вас начин.
11 Юли
Коктейли на пластовеКоктейлите на пластове не се разбъркват, те изглеждат много красиво заради течностите, които се разполагат на пластове и са много атрактивни на външен вид.
10 Юли
Да си изсушим чубрицаМожете да си изсушите чубрица сами и да се радвате на вкусна и ароматна подправка дълги месеци. Сушената чубрица се съхранява до две години, като не губи аромата си.
07 Юли
Избрано
От категорията
Нашите категории рецепти
30 082
Основни рецепти
15 321
20 781
Други