PR ПубликацииДвор и ГрадинаКакво да сготвяКое за какво е полезноКулинарни НовиниКулинарни СъветиЛюбопитноПразнична ТрапезаХранене и Здраве
Кулинарни СъветиРазликата между ким и кимион
22 Май
1
Паолина Сярова
Кулинарни СъветиТрадиционни български супи
22 Май
2
Пламена M.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Идеи за десерти с рожковОсвен това е много по-малко калорично от какаото – брашното от рожков има с около 60 процента по-малко калории. Съдържа много калций, витамин А, Б1, Б2, магнезий.
21 Май
Как да готвим брюкселско зелеБрюкселското зеле съдържа много полезни вещества. С него можете да приготвите вкусни и здравословни ястия и салати. Вкусно и ефектно ястие е брюкселското зеле с кедрови ядки.
19 Май
Пролетни зеленчуци - възползвайте се максимално от тяхЗа да се възползвате максимално от свежестта и полезните вещества в пролетните зеленчуци, препоръчително е да купувате само такива, които са с доказан произход. За да се възползвате максимално пролетните зеленчуци. . .
18 Май
Приготвяне на домашни плодови сиропиДомано приготвените сиропи и сокове нямат нищо общо с газираните и вредни напитки по магазините, които децата така обичат. Разликата е в това, че домашните сиропи не са вредни, колкото купените. Затова осмелете се да ги приготвите у дома.
17 Май
1
Здравословно готвене в керамични съдовеКерамичните съдове са много удобни за готвене, а приготвените в тях продукти са много по-здравословни, отколкото тези, които са приготвени в алуминиеви или друг вид съдове.
11 Май
Консервиране на рибаАко по някаква причина имате излишък от риба, не е задължително да я сушите или да я осолявате. Можете да я консервирате и дълго време да се наслаждавате на вкуса й.
11 Май
3
Приготвяне на плодови винаПри приготвяне на плодово вино полученият плодов сок трябва да се обогатява с някои вещества, за да се получи вино с необходимия вкус и аромат.
10 Май
1
Как да вложим билки и цветя в ястиятаВсеки знае, че с ароматни подправки ястията стават много по-вкусни. Ароматът им ще е наистина невероятен, ако добавите билки или дори цветя в тях.
09 Май
За какви ястия се използва риганРиганът се използва в средиземноморската кухня. Италианските ястия, пиците и спагетите няма да са същите, ако при приготвянето им не се използва риган.
09 Май
Видове заливки за мусакаЗаливката за мусаката за някои е най-вкусната част от това ястие. Златистата коричка, която се образува при печенето, не само е красива, но и много вкусна.
08 Май
На колко градуса се пекат сладкишитеТемпературата, на която се пекат сладкишите, влияе върху крайния резултат и от това зависи дали сладкишът ще изглежда добре и ще е изпечен както трябва.
07 Май
Лимец, спелта и камут - алтернатива на житотоИмената на някои от видовете пшеничени продукти, като едно и двузърнест лимец, сепелта и камут, доскоро се споменаваха само от археолози и от някои по-екстравагантни агрономи. Днес поради заплахата от световен глад, те отново излизат на дневен ред.
07 Май
1
Да изчистим нитратите с правилна обработкаНитратите представляват минерален азот, който в човека се превръща в нитрит. Последния подтиска дишането и причинява редица заболявания. Най-често нитратите, които приемаме, навлизат в нашето тяло чрез приема на плодове и зеленчуци.
07 Май
3
Избрано
От категорията
Нашите категории рецепти
30 082
Основни рецепти
15 321
20 781
Други