Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Замразяване на месо и колбаси във фризерЗамразяване на месо и колбаси във фризер
20 Септ.
1
Вече размразеното месо се приготвя като прясно, но за много ястия не е необходимо месото да се размразява напълно - достатъчно е само да поомекне малко.
Зимнина от ябълкиЗимнина от ябълки
19 Септ.
Зимнината от плодове може да е също толкова разнообразна, колкото тази от зеленчуци. Най-лесни са компотите. До тях се нареждат всички сладка и мармалади, които сладко–сладко похапваме на топло в къщи през зимата
Как да си изпукаме пуканкиКак да си изпукаме пуканки
16 Септ.
1
На всеки от нас са познати така удобните пакетчета с пуканки, предназначени за микровълнова печка. Въпреки това няма нищо по-вълнуващо и приятно, а също и изключително вкусно, сами да изпукаме пуканките.
Най-добрите мезета за бираНай-добрите мезета за бира
15 Септ.
Бирата – тази любима напитка на млади и стари. Както всяко алкохолосъдържащо питие, така и бирата изисква подходящото мезе. Тук ще намерите ползотворни идеи за най-добрите бирени мезета.
Кои кестени са ядливи?Кои кестени са ядливи?
14 Септ.
За ядене се използват сладките кестени, които са плодовете на дървото сладък кестен. Французите са известни с култивирането на кестени, на които дори се посвещава специален празник всяка година.
Да си изсушим зелен фасулДа си изсушим зелен фасул
13 Септ.
Изсушаването на зеленчуци е вид консервиране на продукта. То представлява отнемане на влагата от него, чрез естествено нагряване от слънчевата топлина или изкуствено в пещи (фурни).
Какво закусват в Ирландия и ШотландияКакво закусват в Ирландия и Шотландия
09 Септ.
Типичните закуски за Ирландия и Шотландия са доста близки, както една до друга, така и се доближават до типичната английска закуска.
Кулинарна употреба на дървесната китайска гъбаКулинарна употреба на дървесната китайска гъба
08 Септ.
Китайската дървесна гъба е съставна част от много китайски ястия, като ги прави много по-вкусни и здравословни. Затова са предпочитани от много любители на китайската кухня по света.
Приготвяне и темпериране на шоколадПриготвяне и темпериране на шоколад
07 Септ.
Няма толкова вкусни продукти, като приготвените у дома. Тук ще намерите съвети как да си приготвите домашен шоколад, както и съвети как се темперира.
Тъмна или светла бира?Тъмна или светла бира?
06 Септ.
По презумпция повечето любители на бирата предпочитат светлата бира през лятото, а тъмната – през зимата. Това може би е така, тъй като тъмната бира се счита за по-тежка от светлата.
Как да си изпечем лешнициКак да си изпечем лешници
05 Септ.
Различните видове ядки изискват различен начин на печене и консумация. Лешниците са изключително вкусни и полезни ядки, които можете да си ги приготвите сами у дома.
С какви храни и ястия да поднесем РизлингС какви храни и ястия да поднесем Ризлинг
04 Септ.
Ризлингът е универсално вино за всяка изискана маса. Финият баланс на захарта и киселинността позволява това великолепно вино да бъде поднасяно с най-различни ястия – зеленчукови, месни и рибни.