Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Идеи за десерти с рожковИдеи за десерти с рожков
21 Май
Освен това е много по-малко калорично от какаото – брашното от рожков има с около 60 процента по-малко калории. Съдържа много калций, витамин А, Б1, Б2, магнезий.
Как да готвим брюкселско зелеКак да готвим брюкселско зеле
19 Май
Брюкселското зеле съдържа много полезни вещества. С него можете да приготвите вкусни и здравословни ястия и салати. Вкусно и ефектно ястие е брюкселското зеле с кедрови ядки.
Пролетни зеленчуци - възползвайте се максимално от тяхПролетни зеленчуци - възползвайте се максимално от тях
18 Май
За да се възползвате максимално от свежестта и полезните вещества в пролетните зеленчуци, препоръчително е да купувате само такива, които са с доказан произход. За да се възползвате максимално пролетните зеленчуци. . .
Приготвяне на домашни плодови сиропиПриготвяне на домашни плодови сиропи
17 Май
1
Домано приготвените сиропи и сокове нямат нищо общо с газираните и вредни напитки по магазините, които децата така обичат. Разликата е в това, че домашните сиропи не са вредни, колкото купените. Затова осмелете се да ги приготвите у дома.
Здравословно готвене в керамични съдовеЗдравословно готвене в керамични съдове
11 Май
Керамичните съдове са много удобни за готвене, а приготвените в тях продукти са много по-здравословни, отколкото тези, които са приготвени в алуминиеви или друг вид съдове.
Консервиране на рибаКонсервиране на риба
11 Май
3
Ако по някаква причина имате излишък от риба, не е задължително да я сушите или да я осолявате. Можете да я консервирате и дълго време да се наслаждавате на вкуса й.
Приготвяне на плодови винаПриготвяне на плодови вина
10 Май
1
При приготвяне на плодово вино полученият плодов сок трябва да се обогатява с някои вещества, за да се получи вино с необходимия вкус и аромат.
Как да вложим билки и цветя в ястиятаКак да вложим билки и цветя в ястията
09 Май
Всеки знае, че с ароматни подправки ястията стават много по-вкусни. Ароматът им ще е наистина невероятен, ако добавите билки или дори цветя в тях.
За какви ястия се използва риганЗа какви ястия се използва риган
09 Май
Риганът се използва в средиземноморската кухня. Италианските ястия, пиците и спагетите няма да са същите, ако при приготвянето им не се използва риган.
Видове заливки за мусакаВидове заливки за мусака
08 Май
Заливката за мусаката за някои е най-вкусната част от това ястие. Златистата коричка, която се образува при печенето, не само е красива, но и много вкусна.
На колко градуса се пекат сладкишитеНа колко градуса се пекат сладкишите
07 Май
Температурата, на която се пекат сладкишите, влияе върху крайния резултат и от това зависи дали сладкишът ще изглежда добре и ще е изпечен както трябва.
Лимец, спелта и камут - алтернатива на житотоЛимец, спелта и камут - алтернатива на житото
07 Май
1
Имената на някои от видовете пшеничени продукти, като едно и двузърнест лимец, сепелта и камут, доскоро се споменаваха само от археолози и от някои по-екстравагантни агрономи. Днес поради заплахата от световен глад, те отново излизат на дневен ред.
Да изчистим нитратите с правилна обработкаДа изчистим нитратите с правилна обработка
07 Май
3
Нитратите представляват минерален азот, който в човека се превръща в нитрит. Последния подтиска дишането и причинява редица заболявания. Най-често нитратите, които приемаме, навлизат в нашето тяло чрез приема на плодове и зеленчуци.