Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»За какви ястия се използва риган

За какви ястия се използва риган

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k2k
Риган

Риганът е родствено на майораната растение. Той обаче има по-наситен аромат и вкус. В кулинарията се използват изсушените листенца и цветните пъпки на ригана.

Риганът се използва в средиземноморската кухня. Италианските ястия, пиците и спагетите няма да са същите, ако при приготвянето им не се използва риган.

Риганът се съчетава добре със зеленчуци, сирене, кашкавал и гъби. Риганът е подходящ за топли сандвичи, доматена супа, ястия от пиле, ястия с боб и ястия с яйца.

Пица с Риган

Риганът разпалва апетита и спомага за доброто храносмилане. Сушеният риган се добавя към риба, доматени сосове и маринати. Риганът е много подходящ за добавяне в салати и към печено и задушено месо.

Ако добавите клонка риган в бутилка с оцет или зехтин, той ще придобие по-изтънчен аромат. Зеленчуковите ястия са много по-вкусни с риган.

Риганът е подходящ в съчетание с маслини и каперси. Листата на ригана се използват както в пресен, така и в сушен вид. Риганът се съчетава добре с шунка и салата от риба. Той е незаменима подправка за свинско и агнешко печено месо.

Подправка Риган

Риганът е подходящ за супи с месо, както и за печени картофи. Тази подправка се добавя малко преди да е готово напълно ястието. Яйцата са много по-вкусни, ако ги поръсите с риган.

Доматената салата, в която са добавени морски дарове, става много вкусна, ако я поръсите с пресен или сушен риган. Риганът се съчетава много добре с босилек и майорана.

Риганът е много подходящ за гъбени супи и ястия с гъби. Сушеният риган се съхранява в плътно затворен съд, на тъмно и се използва за не повече от два месеца.

Стритият на ситно сушен риган се добавя към пържолите и шишчетата, които са запечени на барбекю. Риганът насища печеното на барбекю месо с превъзходен аромат.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest