PR ПубликацииДвор и ГрадинаКакво да сготвяКое за какво е полезноКулинарни НовиниКулинарни СъветиЛюбопитноПразнична ТрапезаХранене и Здраве
Кулинарни СъветиУникални съвети за използване на солта
08 Април
Нина Норд
Кулинарни СъветиКак се приготвя бамя
05 Април
6
Нина Норд
Кулинарни СъветиСач и тажин - каква е разликата
03 Април
6
Жана Г.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Полезен ли е качамакът и как да го готвим?Качамакът е полезна храна, тъй като съдържа много витамин А, витамини от групата В, витамин С и витамин РР. Качамакът спомага за изхвърлянето на токсините от организма и съдържа незаменими аминокиселини.
02 Април
3
Как да съчетаем подправките и продуктитеКак да съчетаем подправките и продуктите. На какви ястия подхождат канела, куркума, кориандър, кимион, джинджифил, карамфил, индийско орехче, копър и чили.
02 Април
Маринованият лук овкусява салатиС маринован лук можете да овкусите салати или риба, а също и да го ползвате за мезе. За да премахнете миризмата на лук или чесън от устата си, изяжте няколко ореха или бадема.
01 Април
Салатата не става чиста с течаща водаЗа да приготвите вкусни и полезни ястия, трябва да знаете как да почистите зеленчуците, преди да ги обработите. Оставете лука за няколко минути във фризера, ако не искате да ви текат сълзи.
30 Март
1
Кулинарна обработка на дивечПреди да стигне месото от дивеч до топлинна обработка, то се подлага на различни видове обработка в продължение на няколко дни. Месото на голяма част от дивите животни и птици трябва да се маринова дълги часове.
29 Март
Плоски питки от цял святПриготвянето на питки е едно от най-старите занимания в света. А насъщният се смята за един от най-древните продукти в човешката история.
28 Март
Как да приготвим перфектното кафеПравилното приготвяне на кафе го превръща в напитка, която дарява бодрост и настроение. Идеалното кафе се приготвя в медно джезве, а за да е по-екзотично, можете да му добавите пикантни подправки.
27 Март
1
Хранителни предимства на месото от щраусМесото от щраус има висока хранителна ценност и съдържа много малко мазнини и холестерол, което го прави много подходящо за хора, които искат да се хранят здравословно.
26 Март
2
Някои тънкости при готвенето на птиче месоКогато избирате птиче месо, а предпочитате да е от млада птица, натиснете гръдната кост. Ако потъне лесно, птицата е млада. Печената гъска ще е с хрускава коричка, ако я полеете с вода.
24 Март
1
Трайност на замразеното месоЗамразеното месо може да се използва дълго, но все пак трябва да се има предвид, че дори и във фризера то има срок на годност, който не трябва да се пренебрегва.
23 Март
1
С какво се съчетава рибата най-добреЗа да успеем да си я приготвим правилно, първо трябва да сме наясно каква е рибата. При някои видове е по-подходящо печенето на скара, на други им отива повече сос, а трети задължително се пържат.
22 Март
Сушене на зеленчуциЗа изсушаването на зеленчуците има няколко начина. Единият от тях е на слънце, друг вариант е във фурната. Но тъй като, ако се правят във фурната, отнема много време, съответно и много енергия, затова ще разгледаме първият вариант.
19 Март
3
Как да си приготвим ядки с подправкиИ тъй като си говорим за експерименти, решихме да ви представим две различни рецепти за ядки с подправки. Подбрали сме различни видове подправки и миризми. Ако искате винаги можете да смените някоя съставка или пък да добавите нова.
18 Март
Избрано
От категорията
Нашите категории рецепти
30 082
Основни рецепти
15 321
20 781
Други