Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Как да си приготвим ядки с подправки

Как да си приготвим ядки с подправки

Ядки с подправки
Хидрофобирана покривка за маса против петна
Качество без компромис:
Хидрофобирана покривка за маса против петна
54.00 лв.

Най-ценното и важното в кулинарията е въображението. Всяка домакиня с малко опит знае, че не винаги се получава точно, както пише в рецептата – понякога нямаме нещо, което се изисква, друг път имаме желание да експериментираме.

Отваря ни се възможност да опитаме нещо съвсем ново и различно, което в последствие може да се окаже наистина добро попадение.

Разбира се, може и да не се получи това, което сме се надявали, но по-важното е, че всеки опит ни дава още малко увереност в кулинарните ни способности. А да не говорим за щастието, което изпитва всяка домакиня, щом ястията й се харесат на нейните близки.

И тъй като си говорим за експерименти, решихме да ви представим две различни рецепти за ядки с подправки. Подбрали сме различни видове подправки и миризми.

Карамелизирани бадеми

Ако искате винаги можете да смените някоя съставка или пък да добавите нова. Естествено ядките трябва да бъдат сурови. Ето и кои са нашите предложения:

Лешници с кориандър

Необходими продукти: 200 – 300 г лешници, 1 с.л сол, 1 с.л ръжено брашно, 1 ч.л кориандър, по ½ ч.л чесън на прах, куркума

Начин на приготвяне: Първо хубаво измиваме ядките и ги оставяме да се отцедят много добре, но не и да изсъхнат. След това, за да е по-лесно за вас, смесете всички миризми и брашното заедно в купичка и хубаво ги объркайте, после добавете ядките.

Ядки

Следва да сложите овкусените ядки в тава и във фурната. Печете на около 180 градуса, като е хубаво да ги разбърквате от време на време.

Следващото ни предложение е за бадеми с босилек – звучи доста странно като комбинация, но ядките стават много ароматни и различни. Ето и какво ви е необходимо, за да си ги направите:

Бадеми с босилек

Необходими продукти: 200 – 300 г бадеми, 1 с.л сол, 1 с.л типово брашно, 1 ч.л босилек, 1 ч.л червен пипер

Начин на приготвяне: Хубаво е босилекът, който използвате да бъде сух. Освен това внимавайте с количеството червен пипер, за да не започнат да нагарчат ядките.

Иначе технологията на правене и печене е същата, както при рецептата с лешниците. Приготвени по този начин ядките са подходящи като допълнение към някакво питите или просто за похапване пред телевизора.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest