Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Подправки за основни ястия

Подправки за основни ястия

Нина НордНина Норд
Джедай
825
Подправки за основни ястия

За да бъдат ястията от месо и зеленчуковите гарнитури още по-ароматни, овкусете ги допълнително с подходящи подправки. Карфиолът добива страхотен аромат, ако го поръсите с босилек, индийско орехче, чубрица.

Задушеното прясно зеле е по-вкусно, ако е овкусено с ким, карамфилче, черен пипер, лют или сладък червен пипер, майорана, кориандър.

Подправки за основни ястия

Задушеното кисело зеле се подправя с черен пипер, сладък и лют червен пипер, майорана, дафинов лист, ким, индийско орехче, хрян, босилек, копър.

Спаначените ястия придобиват по-добър вкус, ако ги подправите с копър, бял пипер или босилек. Граховите ястия са вкусни с розмарин, ким, кориандър, индийско орехче, магданоз, босилек, чубрица.

Картофените ястия и гарнитури са по-вкусни, ако им добавите червен пипер, копър, майорана. Картофеното пюре става по-вкусно с нарязани зелени подправки и с индийско орехче.

Оризът е вкусен с джинджифил, кардамон, индийско орехче, червен пипер, шафран, майорана, кориандър.

Месните ястия са много вкусни с добавка от лют и сладък червен пипер, босилек, салвия, розмарин, чубрица, дафинов лист, джинджифил.

Птичето месо е вкусно с майорана, черен пипер, червен пипер, къри, салвия, розмарин, чубрица, канела, джинджифил. Рибата се овкусява с магданоз, черен пипер, майорана, индийско орехче, розмарин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest