Ако чакате гости, пригответе предварително вкусни ястия, които ще ги накарат да си оближат пръстите. Можете да започнете с вегетарианско ястие, което може да бъде сервирано и като предястие. Това са пълнени тиквички, които стават готови за половин час.
Необходими са 4 средно големи тиквички, 150 грама сирене – краве или овче, 2 скилидки чесън по желание, половин връзка зелен лук, няколко стръка магданоз, млян черен пипер и сол на вкус, 2 супени лъжици зехтин.
Разрежете тиквичките по дължина на две. Извадете с лъжица сърцевината със семките. Намажете ги със зехтин. Нарежете на ситно скилидките чесън и зелените подправки, натрошете сиренето или го настържете на ситното ренде.
Смесете сиренето с нарязаните зелени подправки, чесъна, солта и черния пипер. С тази смес напълнете половинките тиквички. Печете ги под капак в загрята на двеста градуса фурна, докато не омекнат. Можете да ги завиете във фолио.
Много ефектно и вкусно ястие е телешкото месо с маслини и кедрови ядки. Необходими са 8 телешки пържоли, всяка по 100 грама, две трети чаена чаша кедрови ядки, 8 маслини без костилки, 100 грама масло, 3 супени лъжици брашно, 2 супени лъжици лимонов сок, малка китка магданоз, сол и черен пипер на вкус.

Запържете кедровите ядки на сух тиган около четири минути. Охладете и в това време нарежете маслините на кръгчета. Магданозът изчистете от дръжките и откъснете листенцата едно по едно. Смесете кедровите ядки, маслините, магданоза, лимоновия сок, солта и черния пипер.
Пресейте брашното върху плоска чиния. Оваляйте в брашно всяко парче месо и изтръскайте излишъците. Загрейте маслото и запържете месото по три минути от всяка страна. Сервирайте в чинии, като всяко парче се полива със соса с маслините.
Това ястие се поднася с пюре от половин килограм картофи, един морков, половин глава корен от целина, 3 клонки магданоз. Всичко се сварява и се намачква, като се добавят на капки 100 милилитра зехтин, добавят се и нарязани на ситно скилидки чесън по вкус.
Коментари