Gotvach.bg»Статии»Празнична Трапеза»Идеи за домашни Великденски ястия

Идеи за домашни Великденски ястия

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
564164
Великденски ястия
Мултифункционална отварачка 5в1
Практичен аксесоар за вашия дом:
Мултифункционална отварачка 5в1
17.00 лв.

Вижте нашите предложения за примерни ястия на празничната Великденска трапеза.

Великденска супа от коприва

Необходими продукти: 300 г коприва, 1 домат, 5 стръка пресен лук, 1 морков, 4 яйца, 2 ч.ч. настъргано сирене, ½ ч.л. сол, 4-5 стръка копър, 1 с.л. краве масло.

Начин на приготвяне: Измийте копривата и почистете стръковете лук. Нарежете на ситно изцедените листа коприва, а лукът нарежете на колелца.

Зелена Супа

Доматът се настъргва на ренде, а морковът се нарязва на кръгчета. В подходяща тенджерата изсипете зеленчуците без настъргания домат. Налейте 5 – 6 ч.ч. вода. Похлупете и сложете да ври, а когато заври намалете котлона.

Необходими са приблизително 30 минути варене. След това добавете солта и кравето масло. Супата се сварява за още 30 минути. Накрая я поръсете със ситно нарязаният копър. Добавете настърганото сирене и яйцата, които също трябва да се настържат. Разбъркайте много добре и поднесете докато е топла.

Следващото ни предложение е за страхотни великденски гъбки.

Необходими продукти: 7 яйца, 7 доматчета, които са малко по-големи от яйце, 1 с.л. майонеза, 1 маруля.

Начин на приготвяне: Яйцата трябва да бъдат твърдо сварени. Отрежете леко капачетата им откъм острата страна на яйцето. Резнете капачетата и на доматите, леко ги издълбайте от месото и ги оставете засега настрани.

Агнешко с Гъби

Вземете подходяща чиния и я поръсете със зехтин. Отгоре аранжирайте с листата на марулята. Върху листата сложете яйцата, а върху тях като шапчици нахлупете доматите. С майонезата направете малки точици върху доматчетата.

Третото ни предложение е традиционно свързано с агнешкото. Това е великденско ароматно агнешко месо с гъби.

Необходими продукти: 1, 5 кг агнешко месо, 4-5 гъби печурки, 3-4 с.л. олио, 10 зърна черен пипер, 2 с.л. брашно, 1 ч.л. куркума, по 1 щипка мащерка и майорана, 1 ч.л. чесън на прах, 1 клонка девесил, който е нарязан, джоджен.

Начин на приготвяне: Направете смес от размитото брашно с вода и подправките. Нарежете месото на порции и го оваляйте в тази смес. Наредете го в подходяща тава, поръсете с олио и долейте 1-2 чаши вода.

Покрийте с фолио и печете на 180 градуса. След около 1 час и 40 мин. добавете нарязаните печурки и печете още 30 минути. Махнете фолиото и запечете за около 10 минути до почервеняване. Сервирайте с гарнитура по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest