Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да готвим брюкселско зелеКак да готвим брюкселско зеле
19 Май
Брюкселското зеле съдържа много полезни вещества. С него можете да приготвите вкусни и здравословни ястия и салати. Вкусно и ефектно ястие е брюкселското зеле с кедрови ядки.
Пролетни зеленчуци - възползвайте се максимално от тяхПролетни зеленчуци - възползвайте се максимално от тях
18 Май
За да се възползвате максимално от свежестта и полезните вещества в пролетните зеленчуци, препоръчително е да купувате само такива, които са с доказан произход.
Приготвяне на домашни плодови сиропиПриготвяне на домашни плодови сиропи
17 Май
1
Домано приготвените сиропи и сокове нямат нищо общо с газираните и вредни напитки по магазините, които децата така обичат. Разликата е в това, че домашните сиропи не са вредни, колкото купените. Затова осмелете се да ги приготвите у дома.
Здравословно готвене в керамични съдовеЗдравословно готвене в керамични съдове
11 Май
Керамичните съдове са много удобни за готвене, а приготвените в тях продукти са много по-здравословни, отколкото тези, които са приготвени в алуминиеви или друг вид съдове.
Консервиране на рибаКонсервиране на риба
11 Май
3
Ако по някаква причина имате излишък от риба, не е задължително да я сушите или да я осолявате. Можете да я консервирате и дълго време да се наслаждавате на вкуса й.
Приготвяне на плодови винаПриготвяне на плодови вина
10 Май
1
При приготвяне на плодово вино полученият плодов сок трябва да се обогатява с някои вещества, за да се получи вино с необходимия вкус и аромат.
Как да вложим билки и цветя в ястиятаКак да вложим билки и цветя в ястията
09 Май
Всеки знае, че с ароматни подправки ястията стават много по-вкусни. Ароматът им ще е наистина невероятен, ако добавите билки или дори цветя в тях.
За какви ястия се използва риганЗа какви ястия се използва риган
09 Май
Риганът се използва в средиземноморската кухня. Италианските ястия, пиците и спагетите няма да са същите, ако при приготвянето им не се използва риган.
Видове заливки за мусакаВидове заливки за мусака
08 Май
Заливката за мусаката за някои е най-вкусната част от това ястие. Златистата коричка, която се образува при печенето, не само е красива, но и много вкусна.
На колко градуса се пекат сладкишитеНа колко градуса се пекат сладкишите
07 Май
Температурата, на която се пекат сладкишите, влияе върху крайния резултат и от това зависи дали сладкишът ще изглежда добре и ще е изпечен както трябва.
Лимец, спелта и камут - алтернатива на житотоЛимец, спелта и камут - алтернатива на житото
07 Май
1
Имената на някои от видовете пшеничени продукти, като едно и двузърнест лимец, сепелта и камут, доскоро се споменаваха само от археолози и от някои по-екстравагантни агрономи. Днес поради заплахата от световен глад, те отново излизат на дневен ред.
Да изчистим нитратите с правилна обработкаДа изчистим нитратите с правилна обработка
07 Май
3
Нитратите представляват минерален азот, който в човека се превръща в нитрит. Последния подтиска дишането и причинява редица заболявания. Най-често нитратите, които приемаме, навлизат в нашето тяло чрез приема на плодове и зеленчуци.