Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
С какво се съчетават броколитеС какво се съчетават броколите
31 Януари
Броколи отлично се съчетават със сметана, сирена, месо гъби и различни сосове. Освен това подходящи рецепти са и тези с ориз или картофи – в постна форма, без месо, към които можете спокойно да добавите царе
Да замразим зеленчуци за гювечДа замразим зеленчуци за гювеч
30 Януари
Ако искате да се наслаждавате на домашен гювеч през зимата, замразете през лятото и есента зеленчуци, от които да приготвяте лесно и бързо това вкусно ястие.
Как се прави домашен суджук и луканкаКак се прави домашен суджук и луканка
29 Януари
8
Нищо не може да се сравнява с домашната луканка или домашният суджук. Ето няколко съвета как да си направите вкусна луканка и суджук.
Време за варене на различните видове оризВреме за варене на различните видове ориз
29 Януари
Различните видове ориз се сваряват за различно време и е добре да се знае, когато се готви определен вид ориз, за колко време ще е готов, за да не се прeвърне в лепкава маса.
Плодове, които можем да замразимПлодове, които можем да замразим
28 Януари
Въпреки че вносът и износът на плодове е достатъчно развит и можете да намерите любимия си плод в хранителните вериги и без да е актуалният му сезон, вкусът е различен.
Подходящи подправки за свинско месоПодходящи подправки за свинско месо
28 Януари
В кулинарията има стъпки, които повечето домакини следват стриктно, за да се получи желаната гозба. Една от тези стъпки са подправките. Ако сложите неподходяща миризма на гозба, може да не стане вкусна, да загорчи и т. н.
Как да сготвим за гостиКак да сготвим за гости
27 Януари
Когато чакате гости, трябва да блеснете като познавач на добрите кулинарни традиции, както и на новите тенденции. Едно от лесните и вкусни ястия, подходящи за гости, са чушките, пълнени с кисело зеле.
Медът в кулинариятаМедът в кулинарията
25 Януари
Медът е натурален подсладител, алтернатива на захарта. В чистата му форма няма добавки, усвоява се лесно от организма и може да се използва във всички готварски процеси.
Обработка на месото от диво прасеОбработка на месото от диво прасе
23 Януари
За да подготвите месото на дивото прасе за готвене, трябва да почистите кожата от четината. Ако използвате месото на по-възрастни животни, оставете го да кисне в 2-процентов разтвор на оцет във вода.
Как да си направим квас за хлябКак да си направим квас за хляб
22 Януари
13
За да си направите квас за хляб, трябва да следвате няколко точно определени правила. На първо място обърнете внимание на съда, в който ще го отглеждате, вида брашно и следвайте технологията.
Кулинарни хитринки при готвенето на бобКулинарни хитринки при готвенето на боб
20 Януари
3
На боба най-много отиват джоджена и целината като подправки. Зеленчуците са известни – лук, морков, пипер, домати. След като е готов и е ред да бъде изяден, допълнете вкуса му с люта чушка.
Как да сготвим домашна кокошкаКак да сготвим домашна кокошка
18 Януари
Ако имате възможността да похапвате домашно произведени продукти, вие сте истински късметлии. Но има ли разлика в приготвянето на домашно животно и такова купено от магазина?
Как да си замразим празКак да си замразим праз
17 Януари
Ако искате да замразите зеленчука, нужно е да го изчистите, да обелите първия му слой, да премахнете брадата и да го измиете. След като се отцеди, започнете да го режете на шайби, около сантиметър дебелина.