Все повече хора попълват запасите си от основни хранителни продукти, като се възползват от здравословните предложения на биомагазините и биощандовете в големите вериги.
Хората, които искат да живеят здравословно и могат да си позволят да купуват биохрани, които са доста по-скъпи от обикновените, предпочитат да купуват био зърнени култури и биоварива. С тях ястията стават много по-вкусни.
Добре е да използвате в домакинството биолеща и биобоб, които не са обработени с пестициди за унищожаване на вредителите и със стабилизиратори за удължаване на срока им на годност.
Биолещата и биобобът са отгледани без използване на генно модифициране, в тях не се добавят ароматизатори, не са пръскани с хербициди и при отглеждането им не е използвано изкуствено наторяване.
На щандовете с биохрани може да се намерят различни видове биолеща, както и различни видове биофасул. Те са много по-полезни за здравето, отколкото обикновените.
Те съдържат много повече витамини и полезни вещества, отколкото бобът и лещата, които са отгледани с използването на различни видове вредни за човешкото здраве химикали.
Освен това имат редица други преимущества. Можете да различите биолещата и биобоба от обикновените леща и боб само когато сте приготвяли ястия с използване и на двата вида култури.
Така например био лещата се сварява много по-бързо от тази, която е обработвана с различни химикали. Освен това не се разварява, а запазва своята цялост. Биолещата има много плътен аромат и наситен вкус, което се дължи на факта, че при отглеждането й не са използвани вредни химикали.
Биобобът също се сварява много по-бързо, отколкото обикновения боб. Той е с много по-наситен вкус, непознат за хората, които са свикнали само с вкуса на боба, отглеждан с пестициди и хербициди.
Бобените зърна при сваряване запазват формата си и с тях можете да приготвите всичките си любими ястия и салати. Ястията, приготвени с биобоб, са много по-сочни и ароматни, отколкото тези, приготвени с използването на обикновен боб.
Коментари
Използвам само домашно отгледан боб, т.е. био е, но различни сортове.