Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Новини»Хубаво агнешко в магазина: Как да го познаем?

Хубаво агнешко в магазина: Как да го познаем?

редакция:
Пламена M.Пламена M.
Джедай
2k

За Великден всеки иска да подсигури за себе си и семейството си свежо и прясно агнешко, каквато е традицията. За да не провалите всичко, е добре да гледате много внимателно какво купувате.

Инспекторите от Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) вече започнаха засилени проверки преди Великден. По план проверките ще продължат 10 април и ще се проверяват всички продукти, които се пазаруват масово по Великден.

Що се отнася до агнешкото месо, специалистите съветват клиентите да са особено внимателни. Месото може да бъде предлагано във вариант трупче, труп на половинка, четвъртинка, също така и в потребителска разфасовка, която да е с потребителска опаковка.

При закупуване на неопаковано месо потребителите да внимават за здравната маркировка на агнешкото трупче. На нея е упоменат ветеринарният регистрационен номер на предприятието, където е добито месото.

Прясното месо се познава най-вече по повърхността му. Когато е прясно, тя е суха, без ослузявания, приятно бледорозов цвят и светли мазнини. Разфасованите меса трябва да имат етикет, на който да са посочени всички реквизити по изискване на регламент 11/69.

Агнешкото месо в магазините се съхранява само и единствено в хладилни условия при температура, оказана от производителя.

Персоналът е длъжен да следи срока на годност, поставен от производителя на потребителската опаковка. При трупчетата клиентите трябва свободно да могат да получат информация на щанда, от който закупуват месото.

Ако обичате агнешко, опитайте задължително от нашите рецепти за:

- агнешко с ориз;

- агнешки котлети;

- агнешко с картофи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Тази статия още не е коментирана. Бъди първият, който ще остави коментар към нея:Анонимен