Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»С какво се съчетават броколите

С какво се съчетават броколите

паста с броколи и риба
Голям и дълбок тиган с червена дръжка - 28 см
Качество без компромис:
Голям и дълбок тиган с червена дръжка - 28 см
65.00 лв.

Броколите не са масово използвани в нашенската кухня. Обаче, както може да се предполага, те са много полезни и могат да бъдат много вкусни, ако се направят както трябва и се съчетаят с подходящи продукти. Повечето хора подхождат скептично към тях, но всъщност са доста леки като вкус.

Именно заради това е възможно да се съчетаят с храни, които са по-тежки за стомаха. Много често можем да срещнем в менютата на заведенията запечени картофи с броколи и сметанов сос. Изключително подходяща за броколите е сметаната – дори да са само подварени, сметановият сос ще ги направи много вкусни и ароматът ще стане по-различен, но определено ще ви хареса.

Броколи

Ако решите да си ги приготвите така, не е нужно да добавяте много подправки, достатъчна е солта. Иначе рискувате да направите ястието с много вкусове и може да не ви допадне особено.

Чудесно съчетание са също и сирена с броколи – независимо какви сирена ще използвате, много си подхождат с този зеленчук. Дори ако имате възможност да използвате няколко вида сирене и кашкавал и направите отново сос, с който да залеете броколите – ще се получи страхотна манджичка, сравнително лека и вкусна, едновременно с това хранителна.

Пиле с броколи и сметана

На броколите им отива и съчетанието с месо – с бекон нарязан на парчета, и малко кашкавал, ще получите чудесна и лесна вечеря. Освен това подходящи рецепти са и тези с ориз или картофи – в постна форма, без месо, към които можете спокойно да добавите царевица.

И тъй като заговорихме за приготвянето им в заведения, можем да вземем и друга идея – в много ресторанти ги приготвят в гювечета. Можете да добавите и гъби, бяло пилешко месо, сметанов сос – ще получите много вкусна и подходяща за всеки вкус гозба.

Супа от броколи

Обаче преди да започнете да ги приготвяте, трябва леко да ги подварите или да ги приготвите на пара. Тъй като е сравнително чувствителен зеленчук, внимавайте да не го преварите – после вкусът се променя и вероятно няма да ви хареса.

Вари се вода, след като е завряла, добавяте розичките броколи и ги оставяте там за около 3 минути. Ако искате да си приготвите супа, може да пасирате броколите, да добавите гъби, морков и да си направите зеленчукова ароматна супа.

Ако нямате нито време, нито желание да готвите дълго, подварете броколите и ги поръсете обилно с пармезан – става и за предястие и за основно – в зависимост от вкуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest