Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Как да си изпечем бадеми

Как да си изпечем бадеми

Печени бадеми

Преди да започнете да печете ядките ги опитайте дали не са горчиви – в случай, че са не можете да направите нищо, за да премахнете горчивината. Горчивите бадеми не бива да се консумират, защото са опасни за вашето здраве. Единствените бадемови ядки, които са подходящи за консумация са сладките.

Печени бадеми със сол

Бадеми

Необходими са ви: бадеми, сол

Начин на приготвяне: Ако искате преди това да обелите бадемите е необходимо да ги сложите в цедка и да ги потопите за 2 минути в кипяща вода. След това ги обелвате и разстилате, за да изсъхнат. След като са само леко влажни им добавяте солта и хубаво обърквате. На около 200 г бадеми сложете 1 к.л сол. Слагате ги във слаба фурна и ги разбърквате от време на време, за да не се препекат. Готови са, когато станат златисти.

Обелването става изключително лесно, след като са минали през горещата вода – просто ги хващате и обелката се премахва. Трябва да знаете, че се запичат доста бързо, така че е хубаво постоянно да ги следите, за да не изгорят. Ако искате да станат хрупкави, след като изключите фурната, извадете ги и ги сложете в студена тавичка. Ако не белите ядките предварително, за да станат по-хрупкави, може да ги оваляте освен в солта и в един белтък.

Печени бадеми със захар

Карамелизирани бадеми

Необходими са ви: 200 г бадеми, 2–3 с.л пудра захар, 1 с.л ръжено брашно

Начин на приготвяне: Първо омесвате захарта и брашното, след което добавяте бадемите, овалвате ги и ги разстилате в тавичка. Печенето е както при солените. Може и да не използвате ръжено брашно, а само захар. В този случай печете докато захарта постепенно се карамелизира. След това ги изваждате от фурната и ги поставяте в тавичка намазана с масло. Оставете ги да изстинат.

Сладки бадеми с канела

Необходими продукти: бадеми, канела, захар, 2 белтъка, мед

Начин на приготвяне: Първо разбивате белтъците с вилица, смесвате продуктите – медът трябва да е поразтопен и после изсипвате върху бадемите. Ядките предварително сте сложили върху тавичка, на която има хартия за печене. Пропорциите на всичко зависят от това какво количество ядки ще печете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
45
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Стоян Кура
Стоян Кура
160°C е температурата.
12.01.2024 22:43
12938
12938
Какво имате предвид под слаба фурна ? Колко градуса? 150? Повече ? По-малко?

Благодаря предварително!
10.04.2014 19:16
2
1
1
Покажи всички подкоментари