Пресейте поне един път брашното, от което смятате да правите палачинки, ако искате те да се получат нежни и въздушни, съветват европейски кулинари.
Най-добре е, ако пресеете брашното два пъти за постигане на най-добър резултат.
При пресяването между отделните прашинки в брашното се образува въздух и точно той прави вкусните тестени изделия толкова леки и нежни.
Пресяването обаче се прави непосредствено преди правенето на тестото.
Преди да добавите яйцата, ги разбийте добре. Захарта и солта, от които в палачинките се добавя по една щипка, не се изсипват в сместа, а се смесват с няколко супени лъжици вода и тогава се добавят.
В готовото, добре разбито тесто за палачинки се добавят няколко капки слънчогледово олио или зехтин, за да не залепва тестото за тигана, докато се пържи.
Избягвайте икономията, когато правите палачинки.
Не използвайте вода, защото вместо вкусни и нежни палачинките стават клисави и сивкави на цвят вместо бледожълти.
Добавете прясно мляко в необходимото количество, за да получите наистина прекрасни палачинки.
Ето и някои от нашите вкусни рецепти за палачинки.
Коментари